USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Відновлять дитячий садок, який не працював 10 років

4 Травня 2012 15:21
Дошкільний навчальний заклад у селі Озютичі, що у Локачинському районі Волині, який не працював уже 10 років, відновлять цьогоріч. Половину грошей візьмуть у Європейського Союзу, ООН, окрім того допоможуть влада та громада.
Про це повідомляє Волинська ОДТРК.
За два роки у селі Озютичі Локачинського району реалізовується вже другий проект, частину коштів на який виділяє Європейський Союз. Місцеві жителі почали займатися мікропроектною діяльністю, побачивши їхню дієвість в інших невеличких селах. Завдяки цьому в школі було замінено 35 вікон і 15 дверей на нові енергозберігаючі.
Нині відбувається реалізація двох етапів наступного проекту на суму 160 тисяч гривень. Як розповів директор Озютичівської школи Олександр Гапяк, у дошкільному закладі буде утеплено фасад будівлі. Окрім того, замінять котли на енергоощадні потужністю 100 кіловат, які грітимуть дітей і в школі.
У селі майже півтисячі жителів, дошкільнят тут ‒ 26. Більше 10 років дитячий садок не працює. Завдяки проекту, його вдасться відкрити вже цього року.
Площа будівлі – майже тисяча квадратних метрів. Встановлення нових дверей, вікон і утеплення стін значно скоротить витрати на обігрів приміщення. Зі 160-ти тисяч гривень, передбачених проектом, ‒ половина ‒ це гроші Європейського Союзу та Організації Об’єднаних Націй. Решта ‒ кошти громади і сільської ради, допомогла і районна влада.
Мікропроектною діяльністю в Озютичах планують займатися і надалі, у перспективі ‒ також придбання нового шкільного автобуса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йован Показати IP 5 Травня 2012 16:21
Перш за все туди пішло 300 тис обласного бюджету

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus