USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Відомі альпіністи розповіли юним лучанам про сходження на вершини

11 Квітня 2016 08:00
Відомі альпіністи розповіли юним лучанам, що змушує їх підніматися на найвищі вершини, інколи ризикуючи життям.

Зустріч відбулася у центральній бібліотеці для дітей, - повідомляють організатори заходу.

Учні волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою зустрілися з відомими не тільки на Волині, а й в Україні, мандрівниками, альпіністами - Олександром Оришком та Андрієм Єрком.

Мандрівники щойно повернулися з Аргентини та Чілі, де піднялися на найвищу гору Південної Америки Аконкагуа( 6962 метри) та найвищий діючий вулкан Охос-дель- Саладо (6891 метр).

В складі команди було четверо волинян.

Серед юних ліцеїстів не було жодного, хто коли-небудь ходив у туристичні походи , піднімався в гори, тому Олександру й Андрію довелось відповідати на незвичні, а інколи і кумедні запитання. Зокрема, яку їжу беруть в гори, скільки важать їхні наплічники, для чого окуляри на обличчі.

Олександр Оришко розповів присутнім про свій шлях від самого дитинства до найвищих вершин світу. Сьогодні в його наплічнику - враження від мандрівок у 50 країн світу. А нещодавно він став натхненним організатором експедицій під назвою «Прапор України на найвищих вершинах семи континентів світу».

Для дітей також підготували відео-презентацію зі світлинами туристів, яка дала можливість ліцеїстампобачити моменти сходження на вершини гір Кіліманджаро -5895метрів, Мак-Кінлі -6194 метри., а також про велотур Гімалаями на другий у світі найвищий автомобільний перевал (5360 метрів) .

Андрій Єрко днтальніше зупинився на розповіді про останню подорож і підйом на гору Аконкагуа та вулкан Охос-дель- Саладо.

Всі ці розповіді для присутніх, майбутніх військових, були дуже цікавими та містили корисну для них інформацію про необхідність бути завжди в чудовій фізичній формі для втілення багатьох своїх мрій, про виховання сили волі, про закони дружби і людського спілкування в екстремальних умовах.

На закінчення зустрічі ліцеїсти подарували альпіністам український прапор з написаними побажаннями успіху у майбутніх високогірних мандрах і висловили сподівання, що цей прапор побуває на Евересті, а потім віднайде своє почесне місце у волинському ліцеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus