USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Відомого волинського активіста судять за привласнення 10 млн грн

12 Березня 2019 10:28
У Ковелі триває розгляд кримінальної справи щодо Петра Верзуна, якого звинувачують у шахрайських діях майже на 10 мільйонів гривень.

Луцькому бізнесмену, громадському активісту, колишньому чиновнику і кандидату в депутати від «Самопомочі» Петру Верзуну загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, пише Район.Бізнес.

Більше 45-ти епізодів незаконного, шахрайського заволодіння коштами у низки своїх знайомих інкримінують відомому лучанину Петру Верзуну. Прокуратура, слідчі та свідки стверджують, що в такий спосіб він заволодів майже 10-тьма мільйонами гривень. Сам обвинувачений каже, що усе це – наклеп. Бо як же так виходить, що він – позичивши гроші у людей один раз, потім знов мав довіру на отримання фінансів у них і вдруге.

В обвинувальному акті вказується, що Петро Верзун з початку 2011 до середини 2016 року видурив у 13 громадян коштів у різній валюті на суму більше 10 мільйонів гривень. Він «позичав» гроші нібито на розвиток власного бізнесу, пов’язаного з наданням інформаційних послуг з оформлення віз для виїзду за кордон, а також для торгівлі валютою на міжбанківській біржі.

У прокуратурі зазначають, що зловмисник не збирався повертати позичальникам гроші: частину коштів він використав для власних потреб, а більше 500 тисяч гривень вніс на рахунки ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та перемістив на рахунки інших суб’єктів господарювання.

Крім того, активіст чинив опір правоохоронцеві під час санкціонованого обшуку в його помешканні 2 березня 2018 року.

Ухвалою колегії Ковельського міськрайонного суду від 5 жовтня 2018 року, в складі головуючого судді Тараса Наваляного, суддів Сергія Панасюка та В’ячеслава Лесика, строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою Петру Верзуну було продовжено строком на 60 днів та визначено йому заставу, що становить 552 тисячі 300 гривень.

Аналогічні ухвали із заставою в півмільйона гривень суд прийняв 29 листопада та 25 січня, однак заставу за обвинуваченого так ніхто і не вніс.

Оскільки Вища рада правосуддя звільнила ковельського суддю Тараса Наваляного, то головуючою по справі призначена суддя Ірина Логвинюк. Чергове судове засідання призначене на 9 годину 30 хвилин 14 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коментатор Показати IP 12 Березня 2019 12:40
Така новина, а всім всеодно. АктивістВолонтерОнжедєть-святі люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus