USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відомий актор Семюел Л. Джексон вперше отримає Оскар

25 Червня 2021 22:59
72-річний американський актор Семюел Л. Джексон, найбільш відомий за роллю Ніка Ф’юрі у фільмах кіновсесвіту Marvel і участю відразу в декількох культових фільмах режисера Квентіна Тарантіно, отримає почесний «Оскар» на церемонії в 2022 році, повідомляє УНІАН.

Як повідомляє Los Angeles Times, крім Джексона почесні «Оскари» також дістануться 89-річній американській комедіантці Елейн Мей, фільми якої в різний час були номіновані на головну кінопремію за кращий сценарій, і 82-річній норвезькій актрисі Лів Ульманн, яка здобула всесвітню популярність завдяки своїм ролям у фільмах Інгмара Бергмана. Гуманітарну премію імені Джин Гершольт в 2022 році вручать 74-річному американському акторові та громадському діячеві Денні Гловеру.

«Сем Джексон – культурна ікона, чия динамічна робота знайшла відгук в різних жанрах, поколіннях і аудиторіях по всьому світу, в той час як сміливий, безкомпромісний підхід Елейн Мей до кіновиробництва як письменника, режисера і актриси, як ніколи голосно відгукується у любителів кіно. Хоробрість і емоційна прозорість Лів Ульманн подарували глядачам глибоко зворушливі зображення на екрані, а багаторічна пропаганда справедливості та прав людини Денні Гловера відображає його прихильність визнанню нашої спільної людяності на екрані та за його межами», – йдеться в заяві президента Академії кінематографічних мистецтв і наук Девіда Рубіна.

Відзначимо, Семюел Л. Джексон дебютував у кіно у фільмі «Разом назавжди» в 1972 році, проте справжнім проривом для нього стала роль Гейтора П’юріфая у фільмі Спайка Лі «Тропічна лихоманка» (1991). Після цього на нього посипалися пропозиції від іменитих режисерів і великих кінокомпаній. За наступні 40 років в кіно актор знявся в декількох фільмах Квентіна Тарантіно – «Кримінальне чтиво», «Джекі Браун», «Джанго вільний», «Мерзенна вісімка», «Вбити Білла 2». Також Джексон знявся в 1, 2 і 3 епізодах «Зоряних воєн». У кіновсесвіті Marvel він дебютував в ролі командира організації «Щ.И.Т» Ніка Ф’юрі в 2008 році у фільмі «Залізна людина». У майбутньому він повертався до цієї ролі в різних фільмах і серіалах більше десятка разів. Наступного разу персонаж з’явиться в сольному серіалі «Секретне вторгнення».

Ну і просто зараз в українських кінотеатрах йде комедійний бойовик «Охоронець дружини кілера», де Семюел Л. Джексон виконав одну з головних ролей.

Втім, незважаючи на таку велику і багатогранну фільмографію, всезагальну любов глядачів і безліч номінацій і нагород, Семюеля Л. Джексона не особливо балували топовими кінопреміями. Так, актора всього лише один раз номінували на «Оскар» – за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмі «Кримінальне чтиво» (1994), проте золота статуетка тоді дісталася Мартіну Ландау за роль у фільмі «Ед Вуд».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus