USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Мене треба відпустити, як терористку Савченко»: Максиму Кривошу продовжили арешт ще на 60 діб

10 Вересня 2020 20:44
Терористу Максиму Кривошу (Плохому), який захопив у Луцьку автобус «Краснилівка – Берестечко» з 13 пасажирами, продовжили міру запобіжного заходу на 60 діб.

Відповідне рішення прийняв Луцький міськрайонний суд сьогодні, 10 вересня, пише ВолиньPost.

Спочатку головував на засіданні суддя Андрій Олексюк.

Нагадаємо, Максима Кривоша підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258 (терористичний акт), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими пристроями), ст. 348 (замах на життя працівника правоохоронного органу), ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Слідчий Іван Ляшук попросив зробити засідання закритим, адже розкриватимуть дані слідчих дій та подальші плани слідства.

Начальник відділу прокуратури Волинської області Вадим Старчук відзначив, що варто лише заборонити пряму трансляцію та повний відеозапис засідання, що й підтримав суд.

Іван Ляшук зазначив, що результати низки експертиз, зокрема зброї, судово-психіатричної будуть готові за кілька місяців. Він попросив продовжити строк досудового розслідування ще на 6 місяців - до 21 січня 2021 року.

Натомість Максим Кривош сказав, що його потрібно відпустити «як терористку Савченко», бо має «кілька важливих справ» у Верховній Раді.

Адвокат Кривоша Сергій Тиможинський попросив про відвід судді, бо той перед розглядом питання про продовження строків тримання під вартою порушив право на конфіденційну зустріч, тож може бути упередженим у подальшому.

Далі служитель Феміди Анатолій Марчук розглянув заяву адвоката щодо судді Олексюка і вирішив її не задовольняти, відзначивши, що Тиможинський має достатньо часу на зустрічі з підзахисним.

Адвокат заявив, що провадженням займаються 13 слідчих та 7 прокурорів. Тож вважає достатнім продовжити строки тримання під вартою до жовтня.

У підсумку, суд вирішив продовжити міру запобіжного заходу на 60 діб та строк досудового розслідування на 6 місяців. Натомість захист Кривоша з цим не погожується і буде подавати апеляцію.

Нагадаємо, 21 липня Максим Кривош захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами та утримував їх упродовж дня, висуваючи вимоги до Президента України та інших високопосадовців. У процесі перемовин він кинув у бік правоохоронців гранату, посягаючи таким чином на їхні життя. Після затримання у громадянина вилучено цілий арсенал зброї та вибухівки (автомат «АКС-74У», револьвер, ручні гранати наступальної дії «РГД-5»).

22 липня луцькому терористу повідомили про підозру за чотирма статтями. Його спільнику, якого затримали в Харкові, також вручили підозру.

Так, 44-річному раніше судимому Максиму Кривошу повідомили про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, а також у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та вибухових речовин (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Максим Кривош зазначив, що він здався сам, без жодного штурму: «Я готовий був померти позавчора».

Луцькому терористу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 10 Вересня 2020 22:29
show must go on
Експерт до скептик Показати IP 11 Вересня 2020 01:52
Цирк, а не шоу!
скептик до Експерт до скептик Показати IP 11 Вересня 2020 10:03
треба запропонувати групі Queen написати хіт на цю тему
Лучанин Показати IP 11 Вересня 2020 09:36
Я думаю що його відпустять,так як все було зплановано заздалегідь!
скептик до Лучанин Показати IP 11 Вересня 2020 10:04
хтось ще сумнівається, що ця клоунада була спланована в офісі херанта ?
Юрій Показати IP 17 Вересня 2020 16:09
Ну й не забудьте заплатити людині. Він старався, щоб вжитись у роль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus