USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відсьогодні в Україні друкуватимуть вдвічі більше біометричних паспортів

16 Січня 2018 13:35
Поліграфкомбінат «Україна» друкуватиме вдвічі більше біометричних паспортів - на підприємстві запрацювало нове обладнання.

Так, сьогодні, 16 січня, на поліграфкомбінаті "Україна" запустили нове обладнання для друку закордонних паспортів, передає ТСН.

Як розповів під час запуску міністр економрозвитку і торгівлі України Степан Кубів, цього обладнання комбінат потребував іще з 2014 року. У серпні минулого року мінекономрозвитку дозволило комбінату зменшити відрахування до бюджету і 35% чистого прибутку направити на закупівлю устаткування."Оскільки підприємство працює цілодобово і без вихідних у три зміни, то після запуску нової машини вони зможуть виготовляти вдвічі більше документів. Зараз це 10 тисяч паспортів на день, а відсьогодні це буде 21 тисяча на день", - зазначив Кубів.

Вартість обладнання складає 1,7 мільйоні євро. Нині на черзі за біометричним паспортом стоїть 775 тисяч громадян. Ліквідувати чергу розраховують за 2-3 місяці. До сезону літніх відпусток комбінат так і працюватиме цілодобово.

Нагадаємо, біометричні паспорти для виїзду за кордон вже отримали понад 5 мільйонів українців, тобто його має вже кожен восьмий громадянин України.

Іван Гребенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
реаліст Показати IP 16 Січня 2018 16:38
Тіштеся панове, що народ вдвічі скоріше майже увесь виїде на роботу за кордон, скоро тут ніхто при таких цінах і зарплатах не буде працювати. Ті, хто хотів подорожувати, вже давно мав паспорти, а для простих робочих людей, яких тут в україні ніхто не цінує, це звичайно прискорить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus