USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відсьогодні в Україні – нові тарифи на електроенергію

1 Березня 2017 08:44
Від 1 березня українці будуть на чверть більше сплачувати за електроенергію. Рахунки за неї вже й так вимірюються сотнями гривень, особливо для мешканців міст, які користуються великою кількістю побутових приладів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30. Кажуть, підвищення тарифів буде не останнім у цьому році.

Керівник національної комісії з державного регулювання у сфері енергетики Дмитро Вовк уникає спілкування з журналістами – посилається на зайнятість. Експерти тим часом радять українцям звертати увагу на дрібниці та вчитися заощаджувати. "Економити на чайнику ви можете, набравши води, скільки вам треба – не літр-два, а 300 грамів води", - пояснює експерт із енергоефективності Святослав Павлюк.

Також фахівці радять не залишати увімкненими в розетки електроприлади у режимі очікування, брати енергоефективні лампочки, прати в теплій замість гарячої води та встановлювати нові лічильники, що дозволять використовувати вдвічі дешевший нічний тариф.

Тим часом, інші експерти застерігають, що підвищення тарифів ускладнює і без того непросту ситуацію з боргами українців за комуналку. "Статистика показала, що населення неспроможне сплачувати за такими цінами. Рівень платежів вперше за 15 років знизився нижче 90%", - наголосив директор аналітичного центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

Як повідомлялося, один кіловат за новими тарифами коштуватиме 90 копійок (порівняно з 71,4 копійки раніше), але тільки для тих, хто витрачає ощадливо та не перевищує ліміту в 100 кіловат на місяць. Кому це не вдасться – за кожен витрачений доведеться сплачувати вже не 1,29 грн, а 1,68 грн.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Кастрюлька Показати IP 1 Березня 2017 08:47
Дякуемо!
Дятел М.В Показати IP 1 Березня 2017 08:50
Вітаю нашу "народно-обрану" владу , з черговим досягненням по покращенні добробуту громадян !!!
Це все майдануті Показати IP 1 Березня 2017 09:01
Але і далі народу все подобається, на майдан не йдуть,не має кому проплатити!!!!????
Степан до Це все майдануті Показати IP 1 Березня 2017 09:53
Можливо сам ходив за гроші? Не чіпай пам'яті загиблих. Майдан - це свобода в душі більшості українців. А цю проблему будемо вирішувати, можливо, і на майдані.
Пенсіонерка Показати IP 1 Березня 2017 09:19
Обуренню немає меж... Тарифи європейські, пенсії жебрацькі. Народ терплячий, цікаво, чи проковтне і це знущання?
Хлоп до Пенсіонерка Показати IP 1 Березня 2017 09:33
Народ вже по самі гланди взяв
Ігор луцький Показати IP 1 Березня 2017 09:41
...статистика показала,що населення неспроможне сплачувати за такими тарифами.Це реальність.Вперше з часів розвалу сересер у мене появилась заборгованість.Низький уклін євроінтеграторам.Щоб ви хоч місяць спробували прожити на пенсію.Гарно розповідаєте,як воду нагріти.А може не треба 300гр. води на чай,а що не буде достатньо 150гр.?Чай теж треба привчатись пити по європейські.
патріот Показати IP 1 Березня 2017 10:21
Та людям краще і легше за кордон виїхати ніж терпіти ті всі знущання, що відбуваються в Україні! Всі вже зрозуміли, що наробили тим Майданом, кого до влади привели і завдяки чому то все відбулось. Але ніхто нічого не каже, а тишком-нишком звалюють з України! :(
Хлоп до патріот Показати IP 1 Березня 2017 10:55
Один мій знайомий в період майдану таким активістом-патріотом був, штурмом ОДА брав, шини палив, а зараз на заробітки поїхав і патріотизм десь пропав, дивно...
Просто Лучанин Показати IP 1 Березня 2017 10:41
Мінімалку підняли, от і ціни підганяюоь під зп, щоб народ не жирував
Анонім Показати IP 1 Березня 2017 11:24
Без скандалів та гучних заяв, але не менш зухвало вирішує проблеми із власними боргами Рінат Ахметов. Попри війну на Донбасі, яка трохи підкосила успішний бізнес олігарха, він досі упевнено тримається лідерських позицій і очолює рейтинг топ-багатіїв країни. А от за його рахунками платять прості українці. Мільярдні кредити у російських банках, за рахунок яких Рінат Ахметов роками скуповував підприємства та розширював свій бізнес, врешті вилились українцям у тарифний зашморг. Розквіт імперії Ахметова припав на роки владного тріумфу регіоналів. За 4 роки президентства Януковича, дорвавшись до годівниці, олігарх в рази розширив власну бізнес-імперію ДТЕК. Один за одним він скупив понад три десятки державних підприємств, отримавши суцільну монополію на вітчизняному ринку теплової енергетики. Енергетична монополія Ахметова – дорого коштувала державі. Адже розраховуватись за дорогі придбання з власного гаманця Ахметов не звик. На купівлю нових підприємств оформив на ДТЕК три мільярди доларів кредитів у російських банках. Владу Януковича згодом повалили, але монополію Ахметова – ні. Більше того, теперішні постмайданівські високопосадовці пішли на зустріч олігарху і придумали схему, за якою український народ вже протягом півроку фактично виплачує борги олігарха.
корінний лучанин до Анонім Показати IP 1 Березня 2017 11:43
так Так.У всьому винний Путін і Ахметов.Це Україна , дитино.
Кастрюлька до Анонім Показати IP 1 Березня 2017 12:10
коментар було видалено
Олекса Показати IP 1 Березня 2017 12:02
Таких гнилих можновладців світ не бачив! Нещодавно мені мій колега з-за кордону, після того як я почав розказувати про вибрики влади, спитав - вам путін тарифи підняв? В нас є два вороги: зовнішній та внутрішній і більшість людей давно вже бачать очевидне
123 Показати IP 1 Березня 2017 12:49
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus