USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Відсутність грошей на пам’ятки і фінансування по залишковому принципу: ОТГ на Волині про проблеми галузі культури

28 Листопада 2019 12:20
Найбільша на Волині Любешівська ОТГ витрачає на галузь культури орієнтовно 14% власних доходів.

Про це йшлося 28 листопада під час виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, яке триває в Луцьку.

На запитання голови комітету, народного депутата Олександра Ткаченка про розвиток культури на місцях, голова Любешівської ОТГ Олег Кух розповів, що, попри те, що культура довгий час фінансувалася з державного бюджету по залишковому принципу, глибоко переконаний, що напрямок розвитку культури та мистецьких шкіл надзвичайно важливий.

Він акцентував, що з моменту створення громади на території ОТГ продовжують функціонувати усі мистецькі заклади, зокрема клуби, бібліотеки, музей тощо.

«14% від власних доходів громада орієнтовно витрачає на культуру», – сказав Олег Кух.
Він також зазначив, що вбачає декілька проблем розвитку галузі. Йдеться, зокрема, про те, що держава не фінансує пам’ятки національного значення, та те, що відповідно до постанови Кабміну 1992 року, заборонено надавати платні послуги, зокрема мистецьким школам, на територіях, забруднених у результаті ЧАЕС.

«Жодної гривні на утримання, реставрацію пам’яток національного значення не було направлено з державного бюджету», – зазначив Олег Кух і закликав укласти перелік об’єктів і віднайти можливість підтримувати їх з державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оптимістка Показати IP 28 Листопада 2019 12:35
і не буде направлено! Якщо з аукціону продаються пам'ятки культури 17 століття за 30000 гривень, то про що далі говорити? Приклад потрібно брати з поляків, які по всій Україні пам'ятки своєї культури підтримують в належному стані й кошти виділяють!
луцький Показати IP 28 Листопада 2019 13:08
Яка культура якщо он на Молоді бібліотеку знищили, про що ви...?!
Куху Показати IP 29 Листопада 2019 17:02
Хоч зілля покоси в райцентрі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus