USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські ОТГ могли недоотримати близько трьох мільйонів

11 Квітня 2018 13:22
Уже третій рік волинські ОТГ, утворені у 2015-2017 роках отримують додаткові фінансові ресурси для розвитку своєї інфраструктури. Так цьогоріч, 4 квітня, у газеті «Урядовий кур’єр» опубліковане розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження розподілу обсягу субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ у 2018 році». Втім, на Волині дві об’єднані громади могли недоотримати від держави майже 2 мільйони 657 тисяч інфраструктурної субвенції, через неточності у визначенні прощ територій ОТГ.

Про це інформує прес-служба Асоціації міст України.

Як розповів консультант з правових питань проекту ПУЛЬС на Волині Валентин Малиновський, під час підготовки цього розпорядження він виявив суттєві помилки щодо двох ОТГ Волинської області.

«Під час перевірки за дорученням Асоціації міст України показників, що впливають на розмір цієї субвенції, виявилося, що площа території Забродівської ОТГ Ратнівського і Оваднівської ОТГ Володимир-Волинського районів не відповідала дійсності, адже була занижена у десять разів. Утім, зазначені неточності вдалося вчасно відкоригувати. Уточнені з цими ОТГ дані ним були негайно відправлені до АМУ та Волинської ОДА», – каже Малиновський.

У результаті, передбачені у проекті розпорядження Кабінетом Міністрів розміри субвенції, виправили і їх збільшили для Забродівської ОТГ на 1 млн 444,8 грн, а для Оваднівської – 1 млн 211,8 грн.

До речі, під час узгодження показників консультант Офісу реформ Волинського регіонального відділення АМУ Валентин Малиновський також виявив серйозні розбіжності у чисельності населення ОТГ із даними в розпорядженні Уряду. Майже в усіх громадах Волині фактична чисельність населення більша за показники, передбачені урядовим розпорядженням. Наприклад, у Любешівській, Княгининівській, Дубівській ОТГ така розбіжність сягає понад тисячу осіб, що суттєво впливає на розмір інфраструктурної субвенції. Це пов’язане з тим, що в Україні немає державного реєстру населення, а органи державної статистики у своїй роботі використовують дані Всеукраїнського перепису населення ще 2001 року. Тому ОТГ спільно з управлінням статистики, управлінням юстиції, міграційною службою слід вирішувати зазначену проблему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus