USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Відтік валюти: українці за кордоном витрачають із банківських карток близько $35 млн щодня

30 Січня 2024 07:39
Українці за кордоном починають генерувати досить значний відплив валюти з країни, який відображається в статті «подорожі» в імпорті послуг платіжного балансу. У 2022 році цей відплив був майже 20 млрд доларів, минулого року він скоротився – 18 млрд доларів.

Про це заявив заступник голови Нацбанку Сергій Ніколайчук, передає УНІАН.

«Якщо говорити про обсяг розрахунків українських банків з міжнародними платіжними системами, то починаючи з квітня 2023 року, це близько $35 млн в день, він зокрема включає використання українськими громадянами за кордоном карток українських банків. Ми не бачимо якихось сплесків», – вказав заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Читати ще: Частка біженців, які планують залишитися за кордоном, за рік зросла вдвічі

Водночас в НБУ додали, що на цей рік очікують, що обсяги імпорту за статтею «подорожі» скоротяться до 13 млрд доларів. Це насамперед пов’язано з адаптацію наших мігрантів за кордоном. Частково це також пов’язано за зміною податкової резидентності нашими мігрантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ігор Показати IP 30 Січня 2024 11:27
А Гелетей то часом не той генералісімус з голівудськими зубами-венірами. Аж страшно, як бісить цю владу те, що кріпаки виїхали за кордон і важко забрати в них останній кусок хліба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus