USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відвідувати ковельські садочки стало дорожче

4 Вересня 2016 14:45
Батьки, діти яких відвідують Ковельські дошкільні навчальні заклади, з 1 вересня 2016 року платитимуть за своїх чад дещо більші суми грошей, ніж досі. Окрім цього, на відмінну від попередніх років, цьогоріч виконавчий комітет, на засіданні якого й приймалося дане рішення, встановив для різного віку дошкільнят різну батьківську плату, - інформує ПроКовель.

Отож, відтепер батьки дітей молодшого віку сплачуватимуть за щодень відвідувань по 15 гривень, а в дошкільних групах – по 20 гривень. До слова, в Ковелі розмір батьківської плати не змінювався з вересня 2014 року. Тоді батьки в день за відвідування їхніми малюками дитсадочків платили по 10 гривень і жодних вікових розмежувань між дітьми не було прописано.

Також у міському управлінні освіти переглянули пільгові норми, за якими батьки, або особи, які їх замінюють із сімей, звільняються від плати. Залишили незмінною лише розмір пільги для батьків, у сім’ях яких виховується троє і більше дітей, а також сім’ям переселенців із Луганської та Донецької областей, Автономної Республіки Крим на тимчасове проживання. Вони отримуватимуть рахунки з 50-ти відсотковою знижкою від загального розміру нарахувань.
Окремим рішенням встановлено й плату за харчування школярів у загальноосвітніх навчальних закладах міста. Так у новому навчальному році сніданок для учнів 1-4 класів становитиме 3 гривні в день на кожну дитину, для малозабезпечених сімей – 5 гривень, стільки ж нараховуватиметься плата за харчування сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, батьки, яких загинули при виконанні службових обов’язків, у зоні АТО, батьки - учасники антитерористичної операції, дітям з особливими потребами. Всі ці витрати взяв на себе міський бюджет, тому для вищезазначених категорій дітей, гаряче харчування буде безкоштовним. А на половину від оплати за харчування звільнили дітей, батьки яких значаться як переселені з АР Крим, Луганської та Донецької областей.

Однак для решти учнів 5-11 класів гаряче харчування буде здійснюватися винятково за рахунок батьківських коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Марина Показати IP 4 Вересня 2016 15:01
Ганьба !!! Зарплати нам не підвищили ні на копійку . Все робиться для того , щоб в суспільстві зростала напруга !
Мама Показати IP 4 Вересня 2016 15:13
А чим дитина з Волинської обл. гірша за дитину з Луганської чи Донецької? Чому батьки повині тут платити за свою дитину та дитину переселенців щей воювати за їхні села та міста?
любопитний фінансист Показати IP 4 Вересня 2016 20:30
Як свідчить історія, ще жодна революція до добра не довела. Треба часом згадувати минулі часи.
Надія Показати IP 5 Вересня 2016 09:12
Так навіщо ви воюете. Перестаньте воювати ідем на киев і відразу все наладиться. Війна покі люди іду воювати,бо це бізнес.
Аня Показати IP 5 Вересня 2016 09:16
Правильно каже Надія, ви йдете воювати за гроші.Вам платять по 7-8 тисяч, а тут пільги на все безкоштовно .За чий рахунок за наш.?Я рахую так не повинна бути, ми працюючі ще й платимо податок на них - військовий,щоб їм було все задарма. А ми чим будемо платити за дітей? Нам копійки ніхто не підвищив зарплати,а податки платимо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus