USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - проблема із закупівлею продуктів у садочки

17 Березня 2015 14:44
Тендери на закупівлю деяких продуктів харчування у дитсадки досі не відбулися.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань освіти сьогодні, 17 березня.

Нагадаємо, у лютому міськвиконком приймав рішення про перерозподіл видатків, виділивши частину коштів на закупівлю продуктів харчування, які не придбали на тендерах.

Ця проблема залишається й надалі, зазначив начальник міського управління освіти Олег Гребенюк. Тендери, які розпочалися в грудні, досі не завершені. Є такі, які оголошували 5-6 разів, і які досі не відбулися. Крім того, є випадки, коли переможці відмовляються виконувати умови договорів через різкі скачки цін. Відтак, управління мусить заново оголошувати тендери.

Кожна тендерна процедура триває до півтора місяця. Є підприємці, які все-таки з розумінням ставляться до проблеми і не відмовляються постачати продукти, бо і їх діти ходять в садочки. Але чимало є постачальників, які не хочуть продавати продукти в садочки за збитковими цінами.

«А тим часом діти їдять каші без масла», - додала до інформації Олега Гребенюка член комісії, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Відтак, цього місяця знову управління освіти просить виділити кошти на пряму закупівлю продуктів, на суму, яка не перевищує 100 тисяч гривень, як і дозволено законодавством. Не оголошувати тендери і цілий рік робити прямі закупівлі щомісяця на дозволену суму також в міськраді не можуть, адже це загрожує звинуваченням у корупції. Відтак, прямі закупівлі вони роблять, паралельно з оголошенням нових торгів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
мама Показати IP 17 Березня 2015 14:59
скажіть будь-ласка, яким чином можливо в цей час прогодувати тричі дитину на 12 грн в день????? Якої якості такі продукти будуть?
НоНа Показати IP 17 Березня 2015 15:49
Тендер, тендер...... наша завідувач (ДНЗ №9) також прикривається тендером, а діти як не щодня, то через день горох їдять, як не суп то каша. Просто ні одного високопосадовця дитина не ходить до дитячих садків, або уже виросли, а ще простіше сказати до ДЕРЖАВНИХ, де не їжа а помиї. Зеків по тюрмах краще годують чим наших малесеньких крихіток, вибачте за співставлення, але це факт!!!!! Шкода, що немає таких внезапних перевірок по садках, а тоді жахнулися б усі, а ще відзняти, що за блюда і показати батькам!!!!!!
долар до НоНа Показати IP 18 Березня 2015 00:02
Моя дитина також ходить в ДНЗ№9,але я не вважаю, що її там погано кормлять. Мене все влаштовує.
KKK Показати IP 17 Березня 2015 16:34
В 21 садочку теж тільки тендерами завідувач прикривається.На меню дивитись страшно,зате на ремонт садка бігом гроші вимагає,це головніше для неї!!!
ната Показати IP 17 Березня 2015 17:08
Ні один нормальний підприємець сьогодні не погодиться постачати продукти в садок. Курс долара міняється швидше ніж меню в садку. При чому, сума, яку витрачають на хачування не змінюється. Або реформа, і первід харчування дітей на кошти батьків (як не сумно, але це вихід з ситуації), або збільшення видатків місцевих бюджетів, хоча розуміємо що це не реально. За такі гроші ніхто дітей годувати не буде, або виключно горох і пшеничка в супі. Такі справи, і завідуючі тут ні до чого, вони тільки в накладних підписуються про отримання товару, і все. Всі хочуть змін, а реальність критично сприймати і змінюватись самому не хочуть. Такі справи
мама до ната Показати IP 18 Березня 2015 10:21
Мої діти теж відвідують ДНЗ 21, я всім задоволена, меню хороше,моїм дітям подобається,кажуть що все смачне. А за гроші на ремонт, вперше таке чую, ремонт роблять виключно за згодою батьків, і завідувач завжди дякує батькам. Вона завжди каже що без допомоги батьків наші діти були б умовах "СССР". Я вважаю що кожна мама хоче щоб її дитина була в хороших умовах на протязі дня.
ГРЕБЕНЮК Показати IP 18 Березня 2015 08:19
коментар було видалено
KKK до ГРЕБЕНЮК Показати IP 18 Березня 2015 14:26
Меню Вам подобається????????Я кожен день дивлюсь на те меню і думаю як ті діти це все їдять.Або частенько пишуть одне,а коли запитаєш в дитини що було на обід,говорить інше.То суп без картоплі,то сама каша,а про м"ясо навіть нема що говорити.А за завідуючу мені не розказуйте,дуже багато батьків на неї ображені за ці її внески і ремонти.Туди вже давно пора якусь перевірку направити!!!
Нона до долар Показати IP 18 Березня 2015 13:00
Схоже "Долар"- це ж і є завідувач ДНЗ №9, хотіла б побачити як би ви їли страву - "вермишель з капустою"???? попробуйте, приготуйте, а тоді скажете, смакові якості!!!!!!! або яєчний суп????? Тому дивіться правді в очі!!!
Меню. до Нона до долар Показати IP 20 Березня 2015 23:54
Про вермішель з капустою. Доречі це національне німецьке блюдо. Забийте в гугл і отримаєте мільйон рецептів. Мені не сподобалось - а от друзі за обі щокі пакували. Смачне кажуть. Його продають на різдяних ярмарках. Спробуйте!!!!
до ккк Показати IP 18 Березня 2015 15:51
Ми теж ходим в №21 садочок, але мені ніколи дитина нескаржилась що вона голодна, ви самі згадайти якщо ви ходили в садок, діти є різні одні їдять все а одні зовсім паршиві до їжі.То тут мова індивідуальна до кожної дитини. Їжа мені подобається, тому що різноманітна , кожинь день інше меню. Може незавжди так як садок би хотів, але вони викручуються щоб прокормити наших дітей, справді кошти на закупівлю харчів виділяються малі, а ціни гляньте які, як можна сказати що бони закладались кошт на харчування на початку року тоді наприклад крупа коштувала 8 грн, а тепер вона у 2,5 рази дорожча. То тут немає нащо ще скаржитись, ви краще подумайте подумайте , якби ваша дитина неходила в садок ви б її прокормили на тих 7грн. в день що платите. А там вона нагодована, приглянута, і ще сама вдосконалюється як індивідуальність, і грається в колективі з дітьми. Ви просіть бога здоров"я і щоб війна до наш не дійшла, зараз це найголовніше для наших дітей. А те що здають благодійні внески залежить від самих батьків чи робити їм чи ні щось для садка. Ви самі маєте вирішите це питання дружно бо ваші діти проводять увесь час у садку, це їхне дитинство, якщо можете чимось допомогти , то допомагайте, якщо ні то не тріпайте нікому нервів ні собі, ні іншим.Намою думку ви просто незнаєте як і що де береться, перш ніж пороти гарячку треба вам сходити поцікавитись, якщо ви здаєте гроші на шось. куди вони пішли і що за них зробили. А винуватити когось неможна. Спочатку треба всьому розібратися, а тоді робити висновки. А шукати спонсорів батьківським комітетом, всі разом справа непроста але ви зробите це для своїх дітей.
мама до ккк до до ккк Показати IP 18 Березня 2015 23:28
Якщо ви такі невдоволені садочком, поміняйте садок,може в іншому садку вас будуть краще годувати,і не будуть збирати внески. Хоча у всіх садочках збирають внески, і в школах також. Я думаю якщо було б там так погано, то туди стільки дітей не ходило б. Скільки людей, стільки ж думок, кожному не можна догодити.
мама до ккк Показати IP 18 Березня 2015 23:32
А якщо ви направите туди перевірку, вам легше стане від цього?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus