USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Віком 518 мільйонів років: у Китаї знайшли новий вид креветки

16 Січня 2023 00:23
У Китаї палеонтологи знайшли новий вид викопної креветки, виявленої в провінції Юньнань. Як відомо, вік нововідкритого виду – 518 мільйонів років.

Про це інформує China Daily.

Згідно з даними Нанкінського інституту геології та палеонтології Академії наук Китаю (NIGPAS), новий вид називається Innovatiocaris maotianshanensis. Раніше був відомий як аномалокаріс, що означає аномальна креветка, оскільки зовнішній вигляд дуже схожий на вже відомого радіодонта.

Скам’янілості нового виду креветок були зібрані з ранньокембрійської фауни осадового родовища Ченцзян у горах Маотяньшань. Вони дуже схожі на радіодонта: мають обтічний тулуб з парними лопатями і зябровими клапанами для плавання й дихання, кілька колючих клешень та двоє великих складних очей на голові, а також радіальні ротові частини під головою.

Однак Innovatiocaris maotianshanensis має пару особливо подовжених хвостових вилок, а морфологічні деталі його передніх пазурів чітко відрізняються від таких в Anomalocaris.

Дослідники також провели еволюційний аналіз роду, який показав, що він дуже близький до еволюційної відправної точки Anomalocaris. За інформацією вчених, нове відкриття також дає важливі підказки для розуміння еволюції та екології ранніх членистоногих протягом раннього кембрійського періоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus