USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Віктор Андрущенко став почесним професором ВНУ

15 Лютого 2013 18:31
Віктору Андрущенку вручили звання почесного професора Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Урочисте розширене засідання вченої ради зібралося в стінах Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 15 лютого, щоб виконати почесну місію - вручити звання DOCTOR HONORIS CAUSA (почесного професора Волинського національного університету імені Лесі Українки) Віктору Андрущенко – ректору Національного педагогічного університету імені Михайла Петровича Драгоманова.



Захід розпочався святковою ходою професорського та викладацького складу в академічних строях університету. Згідно з традицією університету, присутнім розповіли про життєвий та науковий шлях номінованого гостя, після чого ректор університету Ігор Коцан вручив найвищу відзнаку університету Віктору Андрущенку – доктору філософських наук, професору Національної академії педагогічних наук України, член-кореспонденту Національної академії України, заслуженому діячу науки й техніки.



Віктор Андрущенко розповів, що нагорода Волинського університету для нього висока честь і відповідальність. «У кожного в житті буває час, коли пригадуєш батьків, своїх вчителів і слово вдячності хочеться сказати всім, хто вклав в тебе найменшу краплиночку», - цими словами розпочав свій виступ почесний професор.



«Я беру на себе відповідальність з честю нести професорське звання університету і обіцяю щороку читати одну-дві лекції студентам, бо студенти - це наше життя, яке продовжується через молодь, яке звеличує нашу державу, яке піднімає нашу славетну культуру та утверджує її велич у всьому світі. Читати лекції, зустрічатися з студентами - це обов’язок кожного професора, а тим більше почесного професора», - наголосив науковець.



Довідково:
Титул DOCTOR HONORIS CAUSA Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки - найвища відзнака і прояв визнання університетською спільнотою осіб, які мають вагомі заслуги перед наукою, освітою, культурою і суспільством. Нагорода вручається визначним вченим, громадським діячам, видатним митцям за досягнення в галузі науки, культури, освіти, за вагомий внесок у розвиток університету.

Віктор Андрущенко народився у 1949 році в селі Совинка Конотопського району Сумської області. Закінчив Конотопський індустріальний технікум та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. З 1975 року пройшов у рідному виші шлях від аспіранта, викладача до професора. У 1995-1999 роках Віктор Петрович був заступником міністра, першим заступником міністра освіти України. У 1999-ому – очолив Інститут вищої освіти АПН України. Чотири роки потому обійняв посаду ректора Національного педагогічного університету імені Михайла Петровича Драгоманова, професора кафедри філософії, завідувача кафедри соціальної філософії та філософії освіти.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
сеня Показати IP 15 Лютого 2013 18:35
вітаю очередного проффесора ,як наш главний па..н

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus