USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Віра та загартовування: лучани відзначили Водохреще купанням у Стиру

19 Січня 2017 14:55
Сотні лучан долучилися до відзначення Святого Водохреща, занурившись у води Стиру.

Як зауважив митрополит Луцький та Волинський Михаїл, вітаючи парафіян зі Святим Водохрещем, сьогоднішній день наповнений не лише літургійним, святковим змістом – цей день є молитвою за нашу землю, тому що водна стихія представляє сьогодні увесь матеріальний світ. Те, що Господь хрестився у водах Йордану, а не робив якесь інше священнодійство, освідчує особливе ставлення до води. Зміст цього священнодійства – очищення світу від гріха, Іоанн Предтеча хрестив у водах Йордану водою покаяння, на прощення гріхів, а сьогодні, входячи у воду, або споживаючи її, християни мають не лише очищення від гріхів, а оновлення тіла та свідомості і людини як такої.
Природа людська, з його слів, мусить бути очищеною, адже нічого нечистого в царство небесне не ввійде. Освячену сьогодні воду митрополит закликав «не ставити на поличку вдома, перетворюючи дім на релігійний музей», а використати – випити, омитися нею та лишити якусь кількість води, щоб спожити в інший необхідний момент.

Михаїл відзначив, що релігія – це відновлення зв’язку людини з Богом, тож він побажав мирянам, щоб свята стали тими днями, коли вони наблизяться до Бога, до користі своєї душі та користі свого тіла.
Хресна хода пройшла від Свято-Троїцького кафедрального собору Театральним майданом та проспектом Волі до міського пляжу в центральному парку, де священнослужителів та вірян зустріли виконанням колядок. Після молитви та освячення води Стиру (Михаїл символічно вилив у річку воду з ріки Йордан), після чого до купання в освяченій річковій воді долучилося чимало лучан. Серед тих, хто в такий спосіб відзначив Водохреще, були як діти, так і люди вельми поважного віку.
Віряни, які здійснили омовіння в освяченій крижаній воді річки, розповідали, що вірять у те, що цього дня вода набуває особливих властивостей, рятуючи їх від недуг та очищаючи тіло. Багато зібралося й тих, хто вирішив морально підтримати сміливців, не наважуючись особисто скупатися в цілющій холодній воді та зігріваючись глінтвейном на березі річки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Don Показати IP 19 Січня 2017 16:32
Пирожику треба було поставити персональну ванночку біля майбутнього пам'ятника Бандері.
Вова Показати IP 19 Січня 2017 17:00
А де найти відео з дрона ?
вч Показати IP 19 Січня 2017 17:15
які гарні українські жінки!!!! якщо б знав, що такі будуть, теж пірнув би.
олег Показати IP 19 Січня 2017 17:28
і навіщо вся ця показуха ?
Анонім до олег Показати IP 19 Січня 2017 22:58
Молодці, ідем пірнем з тобою без показухи!!! Молодці!!!
олег Показати IP 19 Січня 2017 17:37
коментар було видалено
ну да Показати IP 19 Січня 2017 18:03
івевакова хоч на пенсії, але у перших рядах...
Ліля Показати IP 19 Січня 2017 18:06
Все добре, тільки міська влада ще дрімає, ніяк не проснеться, жоден тротуар не прочищений, іти неможливо, але вони ж ніжками не ходять, а все їздять, ще такого бардака ніколи не було, вже коли нема снігопаду, а вони ні сном ні духом, а люди в нас молодці, тримаються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus