USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку святкували Великдень, «щоб почули навіть сепаратисти»

20 Квітня 2014 09:01
Зустрічати свято Христового Воскресіння настільки гучними вигуками «Христос Воскрес – Воістину Воскрес!», щоб їх почули сепаратисти у Луганську та Слов’янську, закликав лучан у Пасхальну ніч митрополит Михаїл.

Святкова літургія та освячення пасок відбулися у ніч на 20 квітня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку. Для того, щоб відзначити найголовніше свято християн східного обряду, у соборі зібралися сотні лучан.

Під час богослужіння благодатний вогонь, щойно привезений із Єрусалиму, владика роздав вірянам – запалити свічку від чудотворного вогню міг кожен охочий.

«Мета була одна – приїхати та попросити біля Гробу Господнього благословення для всіх нас і привезти цей благодатний вогонь як видимий знак Божої любові до нас. Тому у нас в Україні та на Волині буде усе добре, адже з нами Бог, а якщо з нами Бог, то хто проти нас? Ніякі москалі нас не переможуть», - звернувся Михаїл до прихожан.

Зачитали також великоднє звернення патріарха Філарета, у якому йшлося про те, що у цьому році український народ проходить через великі випробування. Так, на миролюбний народ, який добровільно відмовився від ядерної зброї, вчинена агресія. Бог не може бути на боці неправди, тому ворог українського народу приречений на поразку, - вважає Філарет. У зверненні він висловив віру у те, що Господь допоможе воскресити Україну.



Митрополит Михаїл побажав вірянам, аби ця Пасха була черговою сходинкою їхнього духовного зростання, а також любов’ю Христовою перемогла всі негаразди, які є в особистому житті кожного та труднощі, які існують в українській державі. Він наголосив, що сьогодні немає місця смутку та хвилюванням ані за себе, ані за Україну, адже ми віддаємо її у руки Божі, а Господь навіть зле перетворить на добро.

З вітальними словами до лучан після звершення богослужіння звернулися присутні можновладці – голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, голова обласної ради Валентин Вітер та Луцький міський голова Микола Романюк.

А під час освячення пасок на майдані перед собором митрополит пожартував з вірянами, закликаючи їх так гучно вигукувати «Христос Воскрес – Воістину Воскрес», щоб було чутно «сепаратистам у Луганську, Донецьку та Слов’янську».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Дончанин Показати IP 20 Квітня 2014 10:05
коментар було видалено
Кісельов до Дончанин Показати IP 20 Квітня 2014 10:08
коментар було видалено
Дончанин до Кісельов Показати IP 20 Квітня 2014 10:14
коментар було видалено
Анонім Показати IP 20 Квітня 2014 10:16
ВЖЕ І ДО ВЕЛИКОДНЯ СЕПАРАТИСТІВ ПРИКРУТИЛИ
Ігор Показати IP 20 Квітня 2014 10:47
Задовбали своїми сепаратистами. Дайте Великдень людям нормально посвяткувати.
Юрій Показати IP 20 Квітня 2014 12:02
З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаю! Жити в радості й любові від душі бажаю! Запашною нехай буде Великодня Паска І до віку буде з Вами світла Божа ласка! Хай Божа матір Вас охороняє, А Дух Святий здоров'я посилає. Господь дарує Ангела з небес! - Христос Воскрес! - Воістину воскрес!
Крук Показати IP 20 Квітня 2014 12:54
Христос воскрес!!! Веселих свят, залишимо все лихе позаду. Слава Україні!
Василь Показати IP 20 Квітня 2014 13:54
Воістину Воскрес,Героям слава!!!.
Лучанка до Василь Показати IP 21 Квітня 2014 13:07
А яким чином Ваші "герої" причетні до Воскресіння Господнього?
MG-42 Показати IP 20 Квітня 2014 23:38
Когда про "сепаратистов" рассказывает самозванец "Филарет" и его гоп-компания, в своё время захватившие ЧУЖОЙ храм в Луцке - можно сказать только одно - БУДУЩЕГО у представителей ТАКОЙ "церкви" - НЕТ. И тысячи людей, приходящие не к этим самозванцам, а в ХРАМ - никоим образом не ассоциируют этих суетливых живчиков-пропагандистов в рясах с ВЕРОЙ, НАДЕЖДОЙ, ЛЮБОВЬЮ! Христос Воскрес, Православные!
До ВН Показати IP 21 Квітня 2014 13:02
А чому ви, Волинські новини, пишете лише про цю церкву??? Невже тільки там проводилось Пасхальне богослужіння і в нас немає в Луцьку інших храмів? Зправильною та єдиною вірою? Невже ці розкольники вам доплачують, що ви лише про них і пишете???
до ДО ВН до До ВН Показати IP 21 Квітня 2014 18:29
А яка це правильна і єдина віра. У собор ходять православні християни, які, крім цього відстоюють ще й Українську державу. А що відстоюєте ви, так звані правильні і єдині?! І хто вам дава право ображати інших?! Чи ви вже за Бога все вирішуєте?! розкольники - це ви, бо коли українці боролися за свою свободу. ви молилися за путіна і ворогів. розколюючи Україну?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus