USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вірменську церкву в Луцьку побудують у зеленій зоні

28 Березня 2017 13:14
Надати містобудівні умови та обмеження на будівництво храму вірменській діаспорі вирішили члени виконкому.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 28 березня.

Члени виконкому розглянули проект рішення про надання містобудівних умов та обмежень на будівництво храму Української Єпархії Вірменської Апостольської церкви на вулиці Окружній.

Як повідомила виконувач обов’язків начальника управління містобудування та архітектури Антоніна Лохманова, відповідно до плану зонування Луцька, територія, де розміщена земельна ділянка (вулиця Окружна,) є зоною перспективних озеленених територій загального користування (парки, сквери, меморіальні парки). На це окремі члени виконкому зазначали, що не варто підтримувати проект рішення про будівництво у зеленій зоні.

Своєю чергою, голова вірменської діаспори та староста релігійної громади «Сурб Саргіс» Української Єпархії Вірменської Апостольської церкви Михаїл Антонян повідомив, що під час будівництва обіцяють «зберегти кожен кущик». Він розповів, що організація працює вже протягом 5 років, а два роки тому їм запропонували декілька варіантів для будівництва церкви. Михаїл Антонян наголосив, що йдеться не про розважальний комплекс чи ресторан, а про церкву специфічної вірменської архітектури. Тож він просив врахувати прохання 200 вірменських родин, які проживають на Волині, і надати ділянку площею 25 сотих для будівництва церкви.

Члени виконкому підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
як би Показати IP 28 Березня 2017 13:27
чергового сина друга камсамольця чергового знову ряд новобудов нга тій зоні не вирос під цим приводом..принциндєнти єсть..юісти..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus