USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вірус свинячого грипу в Україні підтвердили офіційно

30 Жовтня 2009 12:24
Сьогодні об 11.00 на прес-конференції голова ВОДА Микола Романюк офіційно підтвердив, що штам вірусу AH1N1 виявили у хворих Тернопільської області. На Волині поки що випадків, які б підтверджували захворювання, немає. Проте, грип поширюється швидкими темпами. Про це повідомляє репортер «Волинських новин».
Аби забезпечити профілактику поширення захворювання, голова ВОДА закликав усіх людей, які мають будь-які симптоми гострих респіраторних захворювань, не зволікаючи, викликати лікаря додому. А керівників підприємств при виявленні симптомів у працівників – негайно відправляти підлеглих на лікарняний.
«Усім, незалежно від місця реєстрації, чи це буде проїжджа людина, медики нададуть допомогу. Влада намагатиметься забезпечити лікарні необхідними медикаментами, пов’язками та іншими засобами», ― зазначив Микола Романюк. У той же час на колегії, яка відбувалася в приміщені управління охорони здоров’я, губернатор повідомив, що грошей у казначействі не вистачає, а тому шукати ресурси доведеться з інших джерел.
Присутні на колегії представники фармацевтичних компаній пообіцяли вжити ряд заходів для вирішення проблеми з дефіцитом медикаментів у аптеках. Романюк зазначив, що будь-які спекуляції на продажі ліків у зв’язку з епідемією будуть усуненні контролюючими органами.
Посадовці не виключають швидкого поширення вірусу на Волині. Заступник головного лікаря обласної санітарно-епідеміологічної станції Микола Яцина зазначив: «Дослідження підтвердили, що агент, який спричинив пневмонію на Тернопільщині, ― вірусного походження. Прогнози поширення захворювання справдилися. Хвороба стрімко набирає обертів. Наразі з 10 тисяч населення в області близько 40 людей хворі».
Микола Яцина повідомив, що іноземні вакцини проти «свинячого грипу» планують завести в Україну лише в грудні цього року, вітчизняних протидій вірусу немає. Проте, зважаючи на ситуацію, дату ввезення препарату можливо відтермінують на більш ранній строк.
На ранковій колегії охорони здоров’я прийняли ряд заходів, які покликані оберегти область від поширення інфекції. Нагадаємо, що Микола Романюк офіційно видав розпорядження про ведення карантину у всіх навчальних закладах з 2 по 12 листопада, а також заборонив проведення масових заходів.
Медики закликають усіх волинян при перших симптомах звертатись за допомогою до лікарів, не застосовувати нетрадиційні методи та самолікування, дотримуватись правил гігієни, регулярно провітрювати приміщення.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Nik Показати IP 30 Жовтня 2009 14:46
Треба їсти часник -багато часнику!!!!!!!!!!!!!!!!!
Гвалт Показати IP 30 Жовтня 2009 15:29
Влада робіть щось - в аптеці ані масок, ані жодних ліків!!!!!! Нас просто дурять!!!!!
ВІТАЮ Показати IP 30 Жовтня 2009 16:06
Вітаю шановні. Я вичитав, що владі вже шість місяців відомо про вірус на території Львова та львівської області. ЯК ЇМ ЦЕ ВІДОМО???????????????
Вітаю Показати IP 30 Жовтня 2009 16:09
Одного мого повідомлення немає чомусь.
boec Показати IP 30 Жовтня 2009 17:32
Багато-багато часнику! %)
Марина Показати IP 30 Жовтня 2009 17:55
Якби наша влада повідомила населення про вірус свинячого грипу кількість померлих не була б такою великою! 5 днів вірусом свинячого грипу люди хворіють, а у засобах масової інформації повідомляють, що це пневмонія! Населення повине знати правду! Я глибоко розчарована у нашій владі! На виборах проголусую проти всіх!
санич Показати IP 30 Жовтня 2009 18:58
до чого туту влада? вони самі нічого не знали і доречі часник не допоможе:)
Куратор Показати IP 30 Жовтня 2009 20:52
ВІТАЮ 30 жовтня, 16:06 91.124.63.84 Вітаю шановні. Я вичитав, що владі вже шість місяців відомо про вірус на території Львова та львівської області. ЯК ЇМ ЦЕ ВІДОМО??????????????? ------ А де ти це вичитав? ПОділись!
vetal Показати IP 30 Жовтня 2009 21:50
ага, гамна треба їсти...
Марина Показати IP 31 Жовтня 2009 08:11
санич 30 жовтня, 18:58 89.162.150.195 НАПИСАВ: до чого туту влада? вони самі нічого не знали і доречі часник не допоможе:) Таку ситуацыю прогнозували ще з червня! Перша людина від свинячого грипу померла в Тернополі 19 жовтня! Чому тільки 30 жовтня оголосили карантин? Невже з 19 по 30 жовтня не можна було ввести потрібні ліки, пов'язки? Заходиш в аптеки, а в них майже нічого нема! Тільки зараз чомусь наша влада почала збиратись і обговорювати проблему, яка не назріває, а яка набула вже гострого характеру! Померли люди! З червня прогнозували таку ситуацію, а у нас ні лабораторій, ні обладнання, ні обізнаних лікарів! Забезпечити це все мали вже давно! Хто мав нас цим забезпечити? Та ті дармоїди, яким ремонт в кабінеті обходиться в чверть мільйона і всі їхні колеги! А зараз говорять про вакцинацію, яку не зрозуміло коли завезуть і не зрозуміло коли проведуть, багато людей не зожуть прийняти її через слабкий імунітет!
Марина Показати IP 31 Жовтня 2009 08:29
санич 30 жовтня, 18:58 89.162.150.195 до чого туту влада? вони самі нічого не знали і доречі часник не допоможе:) перша людина від свинячого грипу померла 19 жовтня у Тернополі! До 30 жовтня влада чекала критичного стану, щоб запровадити карантин? Така ситуація прогнозувалася з червня! А в нас немає обладнання, лаборотоій, обізнаних лікарів, ліків! Навіть пов'язку номожна купити! Хто нас мав забезпечити цим всім? Ті дармоїди, яким роблять ремонти в кабінетах за чверть мільйон і всі їх колеги!Влада знала, і кормила нас інформацією, що люди помирають просто від пневмонії! Люди безпорадні проти вірусу! Люди помирають! На чиїй совісті стільки смертей? Вони почали працювати тільки тоді коли проблема набула критичного характеру! Самі ж говорять, що в перші дні прояву симптомів хвороби треба йти до лікаря! В перші дні, коли вірус почав прогресувати потрібно було вжити якісь заходи, а не на 11 день присутності вірусу в Україні!
КАТЕРИНА Показати IP 31 Жовтня 2009 09:26
Можна поставити вам теке запитання. А чи будуть закривати на карантин зочників чи вони таки будуть навчаться?
дідо Показати IP 31 Жовтня 2009 14:27
де подівся Грицюк...?...нехай тепер розкаже про успіхи Тімашенкового уряду...чому медзаклади залишились один на один з епідемією без фінансування,ліків та персоналу?...чому у КОМУНАЛЬНИХ аптеках нема повязок та ліків по низьких цінах?....це не бульбу по області випрошувати на халяву для лікарень
вого КРОК Показати IP 31 Жовтня 2009 16:14
Я не знаю що це: грип,легенева чума,пневмонія чи спланована провокація.Але проблема є! Нарив в інеті те що на мій погляд може бути корисним - ... врачи в первую очередь рекомендуют придерживаться элементарных правил: носить марлевые маски, проветривать помещения, проводить влажную уборку в помещениях, избегать мест массового скопления людей, воздержаться от поездок в общественном транспорте. Горячая линия Минздрава по информированию о ситуации со свиным гриппом (044) 200 07 80 Кроме того, не стоит контактировать с людьми с признаками респираторной инфекции – насморком, кашлем, покрасневшими глазами. Также рекомендовано тщательно и достаточно часто мыть руки с мылом. Медики советуют придерживаться здорового образа жизни, включая полноценный сон, употребление здоровой пищи, физическую активность. Для профилактики заражения можно принимать витамин С и лекарства-адаптогены: настойку родиолы розовой, элеутерококк, лимонник, а также циклоферон в таблетках или альфа-интерферон в виде мази для носа - они помогут укрепить иммунитет и повысить общую сопротивляемость организма. Кроме того, результаты последних исследований подтверждают, что эффективными для лечения и профилактики свиного гриппа являются такие дорогостоящие противовирусные препараты как Занамивир (торговое название Relenza), Озельтамивир (торговое название Tamiflu или Ribavirin), Аматадин (торговые названия Глудантан, Мидантан, ПК-Мерц) и российский препарат Ремантадин. Однако, следует помнить, что перед началом приема этих препаратов необходима консультация врача. Эксперты также рекомендуют отказаться от вакцинирования обычной вакциной против гриппа: она не поможет в борьбе с новым вирусом, а лишь ослабит иммунитет.
Лікар Показати IP 31 Жовтня 2009 19:15
В Луцьку меньший рівень захворюваності, порівняно із іншими обласними центрами західної України, тому що остінні два тиждні не працювали тролейбуси. Народ меньше тусовався в громадському трнанспорті, а маршрутками не всі іздили, багато хто пішкі. Немає худа без добра!?!?
VIPuts Показати IP 31 Жовтня 2009 20:36
вСЕ ПРО ГРИП В УКРАЇНІ ТУТ http://gryp.at.ua/
Тетянка Показати IP 1 Листопада 2009 09:04
Ну і чого всі тааааак панікують? Від грипу, точніше від ускладнень від грипу і до того багато вмирали. Звичайний грип, якщо його не лікувати, або лікувати запізно дає ускладнення на інші органи. Лікуватися треба вчасно от і все. А при каліфорнійському просто хвороба протікає у пришвидшеному темпі, і тому відлік часу на лікування скорочується. Тому і ввели такі експрес-заходи типу карантину.
rgrr Показати IP 2 Листопада 2009 00:46
Як взагалі могло статися, що по всьому світі вже кілька місяців епідемія свиного грипу, а в Україні Мінздрав та інші посадовці кілька днів гадають, що це за вірус такий дивний лютує в Тернополі?!! http://gazeta.ua/blogs/?p=1067
Сергій Показати IP 2 Листопада 2009 08:02
Ну і для чого ця паніка, малограмотні?
Farm Показати IP 2 Листопада 2009 10:24
Фармацевти всього світу на цій паніці заробляють скажені гроші. Вже американська мавпочка рекламу вакцині зробило. А наші що ж дурні? І у нас епідемія! Ще вакцину всім поголовно втулять. Криза у всіх. Аптеки з неї перші вийдуть.
Farm Показати IP 2 Листопада 2009 10:38
Фармацевти всього світу на цій паніці заробляють скажені гроші. Вже американська мавпочка рекламу вакцині зробило. А наші що ж дурні? І у нас епідемія! Ще вакцину всім поголовно втулять. Криза у всіх. Аптеки з неї перші вийдуть.
Михаил Показати IP 4 Листопада 2009 09:12
Мне кажется что все это обман
Паша Показати IP 6 Листопада 2009 15:55
все можливо але правди то ніхто не скаже

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus