USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Віце-прем’єр у Луцьку: про перспективу нової шахти на Волині

22 Вересня 2016 15:36
Будівництво Нововолинської шахти №10 буде реалізоване лише у разі економічно виправданої вартості видобутку вугілля.

Про це йшлося під час візиту віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона 22 вересня у Луцьку.

Зі слів віце-прем’єра, ініціативи щодо шахти №10 будуть підтримані, однак спочатку урядовці повинні побачити бізнес-план, і якщо підтвердиться прогнозована собівартість вугілля на рівні не більше 800 гривень за тонну, тоді можна буде сказати, що проект матиме перспективу. Якщо ж собівартість буде надто високою, «тоді потрібно думати».

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що у понеділок відбулася нарада з шахтарями, під час якої акцентували увагу на тому, що перспектива Волинського вугільного басейну побудована лише на шахті №10. Так, шахта «Бужанська» дає 51% золи, тобто, така шахта не має перспективи роботи.

Нормально працює шахта №9, але їй потрібно допомогти, оновивши обладнання. Наразі, це єдина шахта, яка дає вугілля напряму на ТЕС без збагачення. Аналогічне вугілля повинна видобувати шахта №10. Переспектива розвитку шахти №10, з його слів, лише державно-приватне партнерство замість того, щоб «вичавити з державного бюджету мільярд гривень і закачати в «десятку»».

З його слів, потрібно побачити проект в цілому. Потрібно залучити інвестора, який говорив би про кінцевий результат (вугілля може постачатися на ТЕС або перероблятися на території поблизу шахти), а держава повинна виступити гарантом залучення інвестиційних коштів. В іншому випадку, мовляв, шахта стане довгобудом, який ніколи не буде завершений. Наразі, готують проект, а завтра під час наради в Прем’єр-міністра розглядатимуть питання вугільної галузі. Відповідний лист прем’єр-міністру пообіцяв передати голова ОДА, адже вугілля є елементом «енергетичної мапи Волині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus