USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як контролюватимуть витрати на будівництво нової шахти на Волині

23 Вересня 2014 08:00
Для того, щоб стежити за використанням коштів на будівництво шахти №10 у Нововолинську, її керівництво звітуватиме перед громадою.

Про це йшлося під час брифінгу голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика 22 вересня.

З його слів, будівництво шахти №10 повинне бути профінансоване у сумі 2,4 мільярда гривень, сьогодні профінансовано 1,2 мільярда. Це, мовляв, піде на побудову цілої низки лав, які повинні покрити родовище для того, щоб була змога забрати вугілля. Шахта розрахована на потужність у мільйон тонн, а термін її експлуатації становитиме 40 років. Як зауважив голова ОДА, ті 100 мільйонів гривень, які зараз передбачені законом – гроші для запуску шахти в експлуатацію. На відміну від решти трьох шахт, вона є найбільш продуктивною, у ній найбільш якісне вугілля, висота пласта досягає 1,6-1,8 метра, а з іншого боку, шахта – найбільш небезпечна, адже у ній виявлено метан. Запустити шахту, зі слів Володимира Гунчика, потрібно, не пізніше початку наступного року.

Під час будівництва Володимир Гунчик пообіцяв відкрити кошториси та продемонструвати їх громадськості. Для того, щоб проконтролювати витрати, він пропонує, щоб керівництво шахти №10 поетапно доповідало за кожною статтею кошторису. Також, мовляв, потрібно подивитися, хто був причетним до робіт, які виконувалися раніше. З його слів, попередня обласна влада ніяк не впливала на фінансові операції щодо будівництва шахти.

«Все робилося через підрядників, які перебували за межами області, управляло цим міністерство, а ви знаєте, яке це було міністерство і де сьогодні пан Ставицький. Це була ширма, за якою робилися оборудки», - зазначив Володимир Гунчик.

Нині для контролю за фінансовими операціями він пропонує використовувати висвітлення у ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus