USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Війна буде у затяжній фазі, поки Україна не отримає вдосталь зброї, – Резніков

13 Травня 2022 17:09
Міністр оборони Олексій Резніков пояснив, що наразі війна переходить у затяжну фазу, поки українські захисники на фронті не отримають критичну кількість важкого озброєння від західних партнерів.

Про це він написав на своїй facebook-сторінці:

«Шановні українці!

Багато наших співгромадян свідомо чи підсвідомо сприймали 9 травня як певний рубікон. Адже Кремль неодноразово демонстрував жагу до схибленого символізму.

Інформаційний простір був насичений очікуваннями, що до цього дня чи безпосередньо в цей день станеться щось «особливе». Таке, що визначить хід війни чи дасть підказку щодо часу її завершення.

Цей день минув. Багато людей зараз дещо розгублені і запитують – а що далі? Чого чекати? Як планувати своє життя?

На цьому тлі ми входимо у нову – довготривалу – фазу війни. Щоб перемогти в ній, треба ретельно планувати ресурси, уникати помилок, проєктувати нашу силу так, щоб ворог, врешті-решт, не витримав.

На нас очікують надзвичайно складні тижні. Скільки їх буде – точно не скаже ніхто.

У цей період ми будемо тримати оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора.

Поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час».

Наразі близько півтори тисячі українських військовослужбовців пройшли та проходять навчання щодо управління західним озброєнням, яке постачають до України. Згодом вони повернуться як інструктори, щоби навчати ширшу кількість захисників.

Військово-політичне керівництво України встановило собі стандарт забезпечувати близько 1 мільйона військовослужбовців для захисту держави, поки триває повномасштабна війна.

Міністр подякував волонтерам, простим громадянам і закордонним партнерам у допомозі щодо розгортання і забезпечення військових сил України. Він сказав, що станом на кінець квітня кожен другий бронежилет для українських захисників надавали волонтери. Наразі співвідношення приблизно 57% забезпечення від державних закупівель проти 43% допомоги від волонтерів.

Резніков у деталях розповів, що з 24 лютого Україна подолала чимало перепон для того, щоб переконати західних партнерів надати важке озброєння. Тепер більшість партнерів упевнені в здатності українських сил перемогти російських окупантів та завдати йому непоправної шкоди.

Українська дипломатія на чолі з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою докладають значних зусиль, аби пришвидшити постачання західної зброї.

Резніков запевнив, що військово-політичне керівництво гостро відчуває, що поки минає час, захисники на передовій важать своїм життям і здоров’ям, а під окупацією тисячі невинних українців катують та вбивають російські загарбники. Але міністр вірить, що від тиску іноземних санкцій і нарощення вогневої потуги українськими захисниками перехилять чашу терезів на користь України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Травня 2022 19:44
8 років готувались до війни, пів року знали, що вона скоро буде - повинні були знати,бо затримували шпигунів, розвідка США і Британіі передавали дані, навіть в Луцьку з літа на ринку шастали шпигуни. Я розчарована, Перекопський перешийок просрали - результат захоплена за 5 днів Херсонська і 2/3 Запорізької області, захисники Маріуполя в жахливому оточенні.Якщо ще просруть Волинь, вигрібаючи тут чоловіків і не чіпаючи харківських бичків, то я буду в шоці від такої влади. Остаточно переконалась,що арестович то авантюрист і брехун,як можна такого брати в радники президента? Хоча влада завжди бреше в будь-якій країні - тепер це можна сприймати як норму і це жахливо.
скептик до Анонім Показати IP 13 Травня 2022 21:30
та влада просрала все починаючи з 1991 року.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus