USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Військкомати Волині зібрали 20 кілограмів кришечок на потреби бійців

7 Квітня 2016 13:22
У населених пунктах України триває акція зі збору пластикових кришечок з метою їх подальшої переробки. На виручені від продажу вторинної сировини кошти здійснюється протезування воїнів АТО, які втратили кінцівки під час боїв на Донбасі. До благодійної акції долучилися і військкомати Волині. Про це в мережі інформує керівник регіонального медіа-центру МО України, підполковник Володимир Скоростецький.

До цієї всеукраїнської акції приєднався особовий склад військових комісаріатів Волинської області. Військовослужбовці за контрактом, мобілізовані, офіцери та працівники ЗС України, які проходять службу у Волинського обласному та Ковельському об’єднаному міського військових комісаріатів упродовж декількох місяців зібрали понад 20 кілограмів кришок від пластикової тари, які були передані керівнику відділу проектів громадської організації «Фундація розвитку громад» Олені Ярощук.

ГО «Фундація розвитку громад» займається проектом зі збору вторинної сировини та вкладання коштів у виготовлення протезів для українських воїнів у Волинській області та, зокрема, у місті Луцьку. Зі слів пані Олени, кришечки будуть передані на переробку, а виручені за реалізацію вторсировини виробнику кошти будуть передані на закупівлю протезів для бійців АТО. Крім того, Олена Ярощук додала, що це також чималий внесок для збереження навколишнього середовища, адже це перший вагомий крок у сортуванні відходів. Кришки будуть передані одному з українських підприємств, які займаються сортуванням, переробкою та реалізацією вторинної сировини.

Заступник військового комісара по роботі з особовим складом Волинського обласного військового комісаріату підполковник Ігор Підлісний додав, що Волинські комісаріати завжди готові долучитися до акцій, метою яких є допомога воякам АТО.

– Серед працівників військових комісаріатів області багато військовослужбовців, які самі виконували бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції. Допомогти бойовим побратимам, які втратили на війні здоров’я – наш обов’язок, – говорить офіцер. – Тому, коли ми дізнались про таку акцію, то охоче приєднались до неї.

Додамо, що із самих пластикових кришок протези не виготовляють. Втім, вторинна сировина, а пластикові кришки, як правило, виготовлені з поліетилену високого тиску (HDPE), має за закупівельними цінами високу вартість. Для того, щоби назбирати грошей на виготовлення одного високоякісного індивідуального протезу, потрібно зібрати та переробити близько 800 тисяч пляшок із кришками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 7 Квітня 2016 13:28
Десь читав статтю що ці кришечки не підходять для виготовлення протезів
Олена до Лучанин Показати IP 7 Квітня 2016 15:03
З кришечок протези не роблять! Кришечки здаються на переробку, переробник за них перераховує кошти на фонд "Овес", а фонд витрачає кошти на закупівлю протезів для постраждалих бійців.
Вова Показати IP 7 Квітня 2016 13:30
Не розумію, чому відразу з сировини не робити кришки, а пустити на протези.
Олена Ярощук Показати IP 7 Квітня 2016 15:01
Дуже дякуємо військовослужбовцям за долучення до акції!!!
123 Показати IP 7 Квітня 2016 15:03
Будем в Путина крышками бросаться?
Людмила - лучанка Показати IP 15 Квітня 2016 14:59
А чому б ГО "Фундація розвитку громад" не розмістити відповідні ємкості у супермаркетах міста, приміром у Там Тамі по проспектах Соборності та Відродження? Адже у кожній сім"ї є ці кришечки. І зовсім не важко їх взяти з собою, йдучи в магазин за продовольчими товарами. Особисто я кришечки не викидаю, а збираю. А куди я їх маю занести, не знаю. Колись діти у школи несли, а зараз щось не чути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus