USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Чи прикриє Польща своєю ППО небо України в разі наступу на Волині: відповідь експерта

21 Жовтня 2022 10:57
Союзна держава Польща може прикрити небо України в разі наступу ворожих військ з території Білорусі.

Про це сказав у ефірі ТСН військовий експерт, заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

«Прикриття неба може статися, оскільки Польща як союзна держава ретельно спостерігає за розвитком ситуації», – зазначив він.

На його думку, Польща та Литва. які перші на собі відчули натиск з боку Білорусі ще за часів емігрантів, готуються до подібного розвитку подій.

«Звісно, якщо у Польщі будуть засоби ППО і ПРО, які можуть закривати небо над частиною України, то я думаю, це буде зроблено без жодних вагань», – додав Самусь.

Нагадаємо, аналітики ISW зазначають, що сценарій наступу з Білорусі на північно-західну частину України, щоб перервати українські лінії постачання із західних країн-партнерів, залишається малоймовірним у найближчі місяці.

Як ми писали, на території Білорусі тривають заходи з розгортання авіаційних та інших підрозділів військ ЗС РФ. Крім того, там проводять приховану мобілізацію. 10 жовтня Лукашенко заявив, що домовився з Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ «у зв’язку з ескалацією на західних кордонах союзної держави». У Білорусь прибувають ешелони з військовослужбовцями армії РФ, а разом з ними – вагони з боєприпасами із Далекого Сходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій Показати IP 21 Жовтня 2022 11:16
Самі написали відповідь "Звісно, ЯКЩО у Польщі БУДУТЬ засоби ППО і ПРО, які можуть закривати небо над частиною України". На даний момент вони є?
Анонім до Андрій Показати IP 21 Жовтня 2022 13:52
Не будь таким цікавим, а то язик в жопу втече.
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2022 14:07
Позиція НАТО вже відома і Польщі заборонять втручатися у війну. Сподіватися можна тільки на себе, якщо не буде гідної відповіді у разі нападу з Білорусі, не буде достатньо зброї чи військ,то це вже владі тут після 8-ми місяців війни ніхто не пробачить.
Клас дожилися до Анонім Показати IP 21 Жовтня 2022 16:13
А їм ще треба щось прощати?Ще замало всього до 24.02?
Ірина до Анонім Показати IP 21 Жовтня 2022 18:52
Цій владі прощення такого, як ти, явно не потрібне. Якби був Пєця, вже порвали б ту Україну на шматки.
55 до Ірина Показати IP 22 Жовтня 2022 16:34
Якби був Петя, то скоріш всього і війни б не було, крутився як міг, як вуж на сковородці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus