USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Військовий експерт пояснив, що означає для Росії ліквідація її генералів в Україні

27 Березня 2022 12:21
З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну було ліквідовано сімох генералів РФ.

Для порівняння: за 10 років війни в Афганістані вбито було п'ятьох радянських генералів, повідомляє УНІАН.

В Україні ліквідовано російських генералів Магомеда Тушаєва, Андрія Суховецького, Віталія Герасимова, Андрія Колеснікова, Олега Мітяєва, Андрія Мордвічева, Якова Рязанцева.

Навіть якщо порівнювати з Другою світовою війною, це число величезне, пояснює військовий експерт Олег Жданов.

Як відомо, генерал – це вище військове звання в РФ, на одного такого припадає дивізія загальною чисельністю до 15 тисяч військових. Основною причиною високої смертності серед генералів в Україні Жданов називає погане постачання і комунікацію.

«Для того щоб мати реальну картину, Генеральний штаб Росії змушує органи управління дивізією висуватися якомога ближче до військ. Також вони змушені бути силою наказу і примушувати особовий склад до участі в бойових діях, а тому мають перебувати якомога ближче до місця ведення бойових дій. Відповідно, вони потрапляють під вогневе ураження ЗСУ», – пояснює він.

Ліквідацію в Україні семи російських генералів експерт називає колосальною втратою для країни-агресора. За його словами, армія РФ побудована за жорстким принципом єдиноначальності – роль командира в системі управління визначальна.

«Його смерть – це трагедія для особового складу. Навіть якщо буде призначено заступника, то він може не мати такого авторитету, в нього немає таких ділових рис, як були в попередника. І, відповідно, людина починає ухвалювати рішення зовсім в іншому стилі, що дуже погано позначається на керуванні військами й на виконанні бойових завдань», – резюмував експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus