USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Військовий льотчик Євген Лисенко, який служив у Луцьку, посмертно став Героєм України

10 Липня 2023 12:05
За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» надано майору Лисенку Євгену Вадимовичу (посмертно).

Відповідний указ від 8 липня опубліковано на сайті Президента України.

Євген Лисенко був льотчиком-інструктором. Йому зовсім мало лишалось польотів до кваліфікації льотчика І класу. За місяць до воєнного вторгнення росії Євгена призначили командиром однієї з ескадрилей Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Покришкіна, що дислокувалася в Луцьку. Це одна з двох бригад, що відмовилися переходити на бік росії ще в 2014 році. Він керував винищувачем МіГ-29.

28-річний чоловік загинув 9 березня у повітряному бою над Житомирщиною, прийнявши авіаудар ворога на себе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маннергейм Показати IP 10 Липня 2023 14:11
Добре хоть через рік під тиском громадкості як колись казали *нагорода нашла свого героя* . Президент нарешті нагородив за льотні (бойові) заслуги а не по політичній доцільності. Цікаво скільки ше років буде розбиратись по решті пілотів наприклад по Хоміку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus