USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Візир» ні на Волині, ні в Україні ніхто не відміняв, – ДАІ

26 Червня 2009 11:44
Використання радіолокаційного відеозаписуючого вимірювача швидкості «ВИЗИР» передбаченого законодавством. На цьому наголошують в управлінні ДАІ УМВС України у Волинській області, – 26 червня інформують «Волинські Новини».
 
Департамент Державтоінспекції вкотре повертається до питання щодо правомірності використання працівниками ДАІ радіолокаційних відеозаписуючих вимірювачів швидкості «ВИЗИР» як засобу фото- і відеозапису, передбаченого законодавством. 
Нагадаємо, що 17 листопада 2008 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». 
Як наголошують в управлінні ДАІ УМВС України у Волинській області, аналізуючи стан аварійності, вже можна констатувати, що нові норми законодавства та відповідна організація роботи підрозділів ДАІ з його виконання стали головними чинниками зниження рівня аварійності на автодорогах України. Від початку цього року вдалося зберегти життя 1363 громадян та запобігти травмуванню майже 9 тисячі осіб.
Разом із тим основною формою профілактики аварійності залишається нагляд за дорожнім рухом та своєчасне виявлення і попередження порушень Правил дорожнього руху його учасниками. При цьому велику роль у підвищенні ефективності нагляду за дорожнім рухом відіграє застосування сучасних технічних засобів, у тому числі радіолокаційних відеозаписуючих вимірювачів швидкості «ВИЗИР».
Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики сертифіковані вимірювачі швидкості, у тому числі вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписуючий «ВИЗИР» (Свідоцтво Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики про визнання затвердження типу засобів вимірювальної техніки № UA-MI/3-924-2006 від 11.10.2006). До речі такі прилади не перший рік використовують працівники міліції Росії, Казахстану, Білорусі. 
Нагадаємо, що більше місяця тому з ініціативи Донецької обласної прокуратури науковими спеціалістами Державного підприємства «Донецькій науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» проведено додаткову перевірку радіолокаційного видеозаписуючого вимірювача швидкості «ВИЗИР», яким користуються у своїй службовій діяльності співробітники Державтоінспекції. Висновок науковців – він відповідає технічним умовам і може використовуватися в подальшій службовій діяльності.
Саме з метою вдосконалення роботи підрозділів Державтоінспекції з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису та підвищення ефективності нагляду за дорожнім рухом 21 травня МВС України підписано відповідне розпорядження, яким передбачено, що інспектори ДПС здійснюють контроль за дотриманням водіями ПДР з використанням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису виключно у форменому одязі, з нагрудним знаком та на службовому автомототранспорті. Крім того, заборонено нести службу в місцях, закритих для візуального сприймання учасникам дорожнього руху (об\'єкти дорожнього сервісу, зелені насадження тощо). Передбачено також провести відповідну роботу щодо демонтажу тих дорожніх знаків, які встановлені з порушенням державного стандарту та вводять необґрунтовані обмеження для учасників дорожнього руху, тощо.
Тема забезпечення безпеки дорожнього руху є завжди актуальною у висвітленні в засобах масової інформації. Майже кожна редакція газети, журналу, телевізійних новин не обходить своєю увагою інформування громадян про наслідки та причини скоєння жахливих автопригод, роботу ДАІ. І це зрозуміло, тому що майже кожен сьогодні є учасником дорожнього руху - водій, пасажир, пішохід.
Проте останнім часом у ЗМІ оприлюднено різного роду інформацію щодо неправомірності використання підрозділами ДАІ з профілактики правопорушень технічних засобів, а також їх невідповідності існуючим світовим стандартам. На жаль, подібна інформація, без відсутності результатів проведених відповідними державними установами експертиз, завдає шкоди діяльності Державтоінспекції, а позиція авторів відстоює лише інтереси порушників, – переконані стражі доріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus