USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

Розкол у Кремлі набирає обертів, «стабільність» режиму Путіна підірвано, – ISW

8 Жовтня 2022 14:33
У Кремлі набирає обертів розкол, а «стабільність» режиму президента РФ Путіна вже підірвано. Кривавий диктатор отримує все більше критики від своїх же чиновників.

Про це йдеться в новому звіт експертів Інституту вивчення війни (ISW), передає УНІАН.

Так, у розвідці США вже повідомляли, що хтось із найближчого оточення Путіна прямо критикував «значні військові недоліки» диктатора. Крім цього, з'являється все більше інформації про те, що президенту РФ доводиться стикатися з усе більшою критикою через мобілізацію.

«ISW не може перевірити достовірність цих повідомлень або оцінити ймовірність того, що ці аргументи або розбіжності змінять думку Путіна про продовження війни, не кажучи вже про те, що вони дестабілізують його режим. Однак чутки про розколи в найближчому оточенні Путіна досягли гіперпатріотичних і націоналістично налаштованих блогерів, що підірвало враження сили і контролю, яке Путін прагнув зображати протягом усього свого правління», – вважають аналітики.

Читати ще: У генштабі РФ хочуть виводити війська з України, в Кремлі назріває розкол, – Жданов

Також з'явилася інформація про те, що в Кремлі можуть існувати два «угруповання». У першому нібито перебувають глава Чечні Кадиров і засновник ПВК «Вагнер» Пригожин, які вже відкрито критикують командування, але прагнуть продовжувати війну. У другому – урядовці, які хочуть вести переговори із Заходом, щоб зберегти свої активи і резиденції, але занадто бояться безпосередньо протистояти Путіну.

Читати ще: Скільки ще Росія зможе воювати в Україні: непередбачувана відповідь експерта

«Демонстрація фундаментальних розбіжностей всередині путінського ближнього кола і оскарження його рішень, нехай і тихе, в російському націоналістичному просторі ризикує представити Путіна слабким і таким, що не повністю контролює свій уряд. Істинність або хибність цих розбіжностей менш важливі, ніж їх впровадження в аудиторію, від якої Путін найбільше залежить в плані постійної підтримки у своїй війни», – зазначили експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus