USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«УКРОП» затвердив новий Статут і процедуру обрання голови партії

29 Вересня 2016 22:56
Делегати IX з’їзду партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», який відбувся 29 вересня в Києві, ухвалили оновлений демократичний Статут партії, повідомляють у прес-службі партії.

До складу делегації від волинського осередку партії увійшли 27 укропівців.

Новий Статут передбачає посилення ролі рядових партійців, соціальні ліфти, механізми запобігання узурпації влади та процедуру внутрішньопартійних праймеріз. За основу нової редакції Статуту розробники взяли статути масових партій Німеччини, Франції, Швеції, Бельгії. У процесі обговорення проекту документу в залі до нього були внесені деякі зміни стосовно голосування за голову партії – його режим визначатиме з’їзд.

«Новий статут УКРОПу дозволить будувати партію за принципом «знизу – вгору», підсилити роль партійців в управлінні партією», – наголосив член президії політради УКРОПу, голова Волинської облради Ігор Палиця.
Делегати також проголосували за нову процедуру обрання голови партії. Відтепер свого кандидата на відповідну посаду зможе висунути будь-яка обласна організація партії. Окрім того, право очолити політсилу отримали й самовисуванці. «Кандидатом на посаду голови партії може бути громадянин України, який досяг віку 35 років, має вищу освіту, досвід державної, політичної або громадської роботи, вільно володіє державною мовою та є членом партії», – йдеться у Тимчасовому порядку обрання голови партії УКРОП.
Згідно з документом, після висування кандидати вестимуть виборчу кампанію, пропонуватимуть свою програму в областях, зустрічатимуться з партійцями. Планується, що найдостойнішого кандидата делегати оберуть шляхом голосування на Х з'їзді партії. Голова партії здійснюватиме адміністративне керівництво та нестиме політичну відповідальність за партійну роботу.

Проект Статуту пройшов обговорення в усіх регіональних організаціях УКРОПу. Значна частина пропозицій, що прозвучали під час партійної дискусії, була врахована в остаточному варіанті документа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus