USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.72 9.88

Влада Румунії не виділила фінансову допомогу для українських біженців у 2024 році

1 Квітня 2024 22:26
Румунська влада поки що не виділила жодної фінансової допомоги українським біженцям у 2024 році. Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій не може оцінити, коли вона отримає необхідні суми.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Euractiv.

За даними румунської Генеральної інспекції з надзвичайних ситуацій (IGSU), українські біженці отримали певну фінансову підтримку в лютому, але це були прострочені виплати з кінця 2023 року, заявили в IGSU.

Щодо витрат за січень і лютий 2024 року, IGSU повідомила, що «були зроблені кроки з вищими структурами для виділення необхідних коштів після отримання запитів від місцевих органів державної влади».

Однак IGSU заявила, що не може оцінити, коли вона отримає необхідні суми.

Читати ще: Канада не продовжуватиме міграційну програму для українських біженців

Допомога українським біженцям також була затримана минулого року через дефіцит бюджету, що призвело до протестів кількох десятків українських біженців перед Міністерством фінансів у листопаді 2023 року.

До квітня 2023 року допомога надавалася в рамках програми «50/20», яка виділяла 50 леїв (10 євро) на проживання та 20 леїв на щоденне харчування. Ці гроші не надавали безпосередньо біженцям, а перераховували румунським приймаючим сторонам.

З травня 2023 року уряд зменшив допомогу до 750 леїв (150 євро) на місяць для окремих осіб і 2 000 леїв (402 євро) на місяць для сімей з додатковими 600 леями (120 євро) на людину на витрати на харчування. Дорослі повинні були бути зареєстровані в повітових агентствах зайнятості, муніципалітеті Бухареста або мати роботу в Румунії, а діти повинні були ходити до школи, щоб мати право на отримання допомоги.

Читати ще: Українські біженці у Фінляндії: як влаштувалися та скільки хочуть повернутися

За останніми даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на лютий 2024 року в Румунії перебувало понад 78 тисяч українців.

На рівні ЄС Румунія посідає восьме місце за кількістю українських біженців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus