USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Без порад: влада Волині сама визначиться із кадрами

17 Березня 2014 10:10
Новопризначена влада Волині демонструє у своїй кадровій політиці кулуарність та партійне квотуванню, а не принцип публічності, професійності та участі громадськості.

Після призначення голови Волинської облдержадміністрації Громадський сектор Волині звернувся до Григорія Пустовіта із відкритим зверненням, в якому висловив своє бачення кадрової політики в області, інформуєть громадські активісти.

У цьому зверненні вони закликали нову владу проводити кадрову політику на принципово нових підходах: вільний доступ до керівних посад для всіх кандидатів, публічність та відкритість при виборі кандидатур, відмова від партійного квотування, підбір фахівців за принципом професіоналізму, використання громадських слухань та інших механізмів впливу громади на владу.

Текст звернення подано нижче:

«На минулому тижні ми ще раз звернулися до голови Волинської обласної державної адміністрації із вимогою провести громадські слухання щодо кадрових призначень в області. Також надали конкретні пропозиції з організації таких слухань та задекларували готовність бути організаторами та модераторами цих зібрань. Застосування цих підходів на практиці насправді не потребує нічого крім політичної волі керівників області.

На жаль, місцева влада та владні сьогодні партії, висловлюючи на словах підтримку таким ідеям, на ділі продемонстрували нерозуміння та несприйняття наших пропозицій. В неділю, 16 березня, нам офіційно відмовили у запровадженні такого механізму консультацій з громадськістю. В якості пояснення такого кроку політики послались на передвійськовий стан, у якому перебуває наша держава, складність застосування пропонованих нами ідей та «кадровий голод». Вважаємо таку позицію необґрунтованою.

Ми погоджуємося, що мобілізаційні заходи є першочерговими, але ефективна державна політика неможлива без кваліфікованих кадрів. Обраний новою владою метод підбору кадрів якраз і є прикладом неефективної політики. Крім того, в сьогоднішніх умовах важливою є легітимізація нової влади в очах громадськості. В нових суспільно-політичних умовах відмова від проведення консультацій з громадою навпаки призведе до нового розчарування владою.

Аргумент про «кадровий голод» також не має серйозних підтверджень. В області нараховується кілька тисяч державних службовців. Крім них є чимало професійних та сумлінних спеціалістів з різних сфер, які теж можуть бути залучені до державного управління. Але таких людей треба шукати не лише в партійних та навколо партійних середовищах, а через публічний конкурс. Крім того, ці люди не хочуть бути зобов’язані окремим політикам, їх не цікавлять партійні квоти, вони хочуть працювати на державу.

Це все змушує нас робити висновок про те, що нова влада у своїй кадровій політиці віддає перевагу кулуарності та партійному квотуванню над принципами публічності, професійності та участі громадськості.

Позиція Громадського сектору щодо кадрової політики на Волині незмінна, а саме:

Громадський сектор Волині бере на себе зобов’язання організовувати публічні громадські слухання щодо нових кадрових призначень в області. Крім того ми будемо проводити моніторинг діяльності новопризначених керівників та домагатися заміни тих посадовців, які продемонструють свою некомпетентність чи зловживання посадами», - йдеться у тексті звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Gala Показати IP 17 Березня 2014 10:35
А хто такий Громадський сектор??? Я за нього не голосувала!!!!! Хто дав вам право вчити нас жити??? Дістали!!! Швидше б вибори, а то ці самозванці накерують на свій смак...
123 до Gala Показати IP 17 Березня 2014 13:50
Якби ви уважно читали пропозицію громадського сектору, то неодмінно помітили б, що вони не просувають "своїх", а пропонують відкриту процедуру відбору та затвердження усіх посад з вільним доступом до конкурсу усіх бажаючих відповідної компетенції. На це влада цинічно відмовилась , мов : "ви там гинули -ви герої, а тепер не заважайте нам ділити владу". Треба ж комусь "вчити жити" вас, раз досі ніхто не навчив.
він Показати IP 17 Березня 2014 10:35
я так розумію що на волині скоро буде третя революція
добродій Показати IP 17 Березня 2014 10:43
усіх "тимошенківських" прожидівськіх діячів гнати звідси подалі....
солоха Показати IP 17 Березня 2014 10:54
Коли призначали пустоцвіта, цього треба було очікувати. Пустоцвіт це майстер інтриги та словоблуддя. Партфункціонер із замполітівським минулим, який категорично не хоче працювати, а тільки шукає теплі місця. Ну хто скаже де він працював після звільнення з військової служби... НІДЕ. То який він може мати досвід у керівництві областю чи навіть району? То яку він може проводити кадрову політику? Доки він не зробив усю Волинь територією розбрату, інтриганства та політичної маячні його треба негайно усувати від владного корита.
рада Майдану до солоха Показати IP 17 Березня 2014 11:36
Пустовіта на Майдан, до людей на люстрацію!!!!!!!!!!!!!
Богдана Стельмах до солоха Показати IP 17 Березня 2014 13:19
Як це - ніде не працював? а міська рада
Волинянин Показати IP 17 Березня 2014 10:59
Цей "сектор" по типу -Самохванців нам не треба,командиром буду Я.Така собі пародія на анархію.
Вася Показати IP 17 Березня 2014 11:19
Громадський сектор - ваш удел - быть на отсосе. Никто с вами не поделится!
віталік каламбаха Показати IP 17 Березня 2014 12:34
Гуглу невідомо хто такі Громадський сектор Волині. Громадський сектор, ви про це знаєте??? хто буде зважати на невідомо-кого з невідомо-звідки?
Лучанин Показати IP 17 Березня 2014 12:56
Ох і секторів розвелося!! І всі розумні, всі керують, А ПРАЦЮВАТИ ХТО БУДЕ????????????
Лучанин Показати IP 17 Березня 2014 15:25
За те відомо хто в Юлі - Пустий цвіт, який нормального плоду не дасть. Аферюги. Невірю.
українець Показати IP 17 Березня 2014 15:46
А знаєте, я отримую кайф від тупорилих коментувальників від Батьківщини і Свободи. Та ви, панове, навіть не розумієте, про що йдеться. Моліться на своїх фюрерів далі, і буде вам щастя. Телепні, прости Господи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus