USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Влада Білорусі заборонила ЗМІ писати про кризу

4 Травня 2011 12:39
Білоруська влада заборонила державним ЗМІ писати про економічну кризу у країні.
За даними ЗМІ, журналістам заборонено писати про ситуацію з валютою, зростанням цін і безробіттям, - повідомляють Українські новини.
Адміністрація Президента Білорусі провела спеціальний ідеологічний семінар для головних редакторів державних видань. На семінарі журналістам рекомендували більше не писати про курс валюти, її наявність в обмінних пунктах і про зростання цін.
Приводом для проведення семінару стала публікація в державних ЗМІ повідомлення голови білоруського статистичного комітету Володимира Зіновського. У ньому сказано, що в результаті валютної кризи близько 600 тисяч людей призупинили свою трудову діяльність. В основному це люди, зайняті в приватному бізнесі: через відсутність валюти зупинилися поставки в країну необхідної продукції та деталей.
Валютна криза в Білорусі, яка розвивається з початку 2011 року, виникла через скупку валюти населенням, яке побоювалося девальвації місцевої валюти. Щоб погасити попит на іноземну валюту, владі Білорусі довелося витратити істотну частину резервів країни.
Білорусь пов'язує надії на стабілізацію ситуації на валютному ринку з одержанням кредиту від Росії на 3 мільярди доларів, переговори про яке ведуться з березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus