USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада не переймається безпекою відпочиваючих на водоймах Волині?

27 Липня 2009 13:13
Працівники головного управління МНС України у Волинській області провели рейдові перевірки, щоб з’ясувати чи безпечно купатися на водних об’єктах області. Про це 27 липня повідомляють «Волинські Новини».
Як пише сайт головного управління МНС в області, під час рейдів стало зрозуміло, що дієві практичні заходи з боку органів місцевої влади для безпечного відпочинку населення на водних об’єктах не проводилися. Усього на Волині визначено 35 місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. Тоді як в одному лише Ратнівському районі є 33 гарних озера, хоча на жодному з них немає захисту відпочивальникам на воді – через невизначені місця відпочинку відсутні рятувальні пости.
Навіть наявні рятувальні пости, яких в області 18, не здатні гарантувати безпеку людей на воді, оскільки не повністю укомплектовані особовим складом, лише частково або й зовсім не забезпечені рятувальним майном.
За результатами попередніх рейдових перевірок керівникам, які використовують прибережні смуги водойм, вручили приписи про усунення порушень. Під час повторних перевірок з’ясувалося, що питанням безпеки життєдіяльності волинян не переймаються належним чином у Турійському, Ківецівському, Іваничівському, Локачинському, Ратнівському, Горохівському та Шацькому районах.
В останньому хоч і є на базах та таборах відпочинку рятувальні пости, як, наприклад, дитячому таборі «Чайка», але стихійні місця масового відпочинку людей залишені напризволяще. Відтак у селі Світязь днями втопилося двоє людей, ще одна людина загинула на «Гряді».
Рятувальний пост є тільки один на всю Гряду – у літній сезон на спеціальному понтоні цілий день чергують матроси-рятувальники, які щорічно проходять медкомісію та навчання. Є тут і спеціальне обладнання для рятування людей: жилети, круги, моторний човен, буї, попереджувальні знаки, таблички, стенди з правилами поведінки на воді, які читають відпочиваючі. Як з’ясувала рейдова комісія, людям, які проводять тут дозвілля, добре відомі правила безпеки.
Та все ж за «Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України» рятувальних постів на території Гряди, що довжиною сягає двох кілометрів, повинно бути не менше п’яти. А це кошти, яких немає, на навчання людей, заробітну платню, утримування плавзасобів та рятувального майна.
Така ж картина і в Турійському районі: з 6 уже визначених місць відпочинку, лише на озері Велимче орендар – районне товариство мисливців і рибалок подбало про плавзасоби та рятувальника, який, до речі, не пройшов медкомісію та навчання, але допомогти людині, яка тоне, обіцяє.
Краща ситуація в Рожищенському районі на Чебенях. Створюються пости у Ковельському та Старовижівському районах. Сама ситуація з безпечним масовим відпочинком людей на водних об’єктах області насправді наразі критична і потребує нагального вирішення.
Довідово:
За інформацією сайту ГУ МНС України у Волинській області, з початку року на Волині у воді загинуло 47 осіб, із них – 4 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus