USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Владика Ніфонт освятив церкву, яку звів народний депутат*

2 Грудня 2013 15:28
Новозбудований Свято-Петро-Павлівський храм УПЦ у селі Галичани Горохівського району, який за власні кошти побудував народний депутат України Сергій Мартиняк, освятив владика Волинський і Луцький Ніфонт у суботу, 30 листопада.

На урочисте відкриття та освячення храму прийшло декілька сотень мешканців села, керівництво району, духовенство.

За зведенням сільської святині мешканці села стежили трохи більше року. Долучалися до спільної справи, як хто міг – готували обіди будівельникам, збирали кошти на церковну утвар. Мешканці Галичан розповідають, що поки будувалась церква, службу проводили у хаті, яку тимчасово обладнали для цих потреб.

Люди досі не можуть без сліз говорити про біду, яка спіткала храм у селі, адже церква у Галичанах горіла двічі. Цього разу новий храм вирішили збудувати на новому місці. У день закладання капсули, 14 червня 2012 року, розповідають очевидці, на місці новобудови після дощу у небі з’явилась веселка, що стало гарним знаком для сільської громади. На урочисте освячення церкви приїхав і сам благодійник Сергій Мартиняк, який одразу по-господарськи почав оглядати новобудову.

«Сьогодні якраз той день, коли мрії людей збуваються. Я давно мріяв збудувати храм, тому, коли до мене звернулася громада села Галичани з проханням відбудувати церкву, я вирішив втілити мрію багатьох людей в життя. Нас звів Господь і ми спільними зусиллями збудували місцеву святиню», - зазначив народний обранець Сергій Мартиняк.

Нині в центрі села височіє 24-метрова дерев’яна церква, побудована за новітньою технологією «без цвяха» з профільного бруса. Величний іконостас теж виготовлений з дерева, стіни храму увінчані іконами, серед яких образ покровителів храму Петра і Павла, які тримають у долонях Свято-Петро-Павлівську церкву. Це робота знаного на Волині художника і скульптора Василя Рижука. Різьблений іконостас, який став окрасою храму, виготовив народний умілець із села Борочичі Анатолій Матчук.

«Без церкви було дуже погано жити, як-то сирота-дитина, так і ми без церкви. Ми дуже зраділи, коли розпочали будувати церкву – як могли, так і допомагали. Дуже дякую Мартиняку, що він нам построїв церкву, якби не він, то не знаю чи була б у нас церква – село ж не велике», - розповідає, не приховуючи сліз місцева мешканка.



Освятити престол новозбудованого храму особисто прибув митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Він зазначив, що з волі Божої мешканцям Галичан зустрілась людина готова збудувати храм, а будівництво храму – це спокон віків благословенна Божа справа.

«Печально, що церковця ваша згоріла, але Господь не залишив вас на самоті з бідою. Храм – це духовне серце кожного села чи міста, нашого тимчасового житла на землі. І кожен дім у вашому селі пов'язаний з цим храмом. Ви отримуєте тут благодать і несете її додому. Понесете звідси святу водичку, освячений хліб, потім яблучко, травичку, квіти... Це все символи благодатної сили Святого Духа. Тут буде здійснюватися молитва за живих і вже спочилих. Але хай у кожній вашій молитві буде згадано й ім'я фундатора цього храму, раба Божого Сергія, Сергія Мартиняка. Він зробив це Богу на славу, вам на радість, собі на спасіння», - наголосив у зверненні до парафіян Ніфонт.



Митрополит Волинський і Луцький вручив, з благословення Предстоятеля Церкви Блаженнішого митрополита Володимира, Сергію Мартиняку орден УПЦ Святителя Миколая-Чудотворця за заслуги перед Українською Православною Церквою.



В освяченому храмі відслужили першу Божественну Літургію, яку очолив архімандрит Аліпій (Сапіга), йому співслужили настоятель храму протоієрей Дмитрій Фенюк та ще близько двадцяти священослужителів.

До слова, аби з церквою не сталося нічого лихого, місцеву святиню народний депутат застрахував на суму в 4 мільйони гривень.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
петро Показати IP 2 Грудня 2013 16:50
Велике щастя в селі Галичани. Процвітання спонсору. Хай ця церква служить духовному розвою мешканців села. Але... Чого це в украінському селі побудовану украінськими руками церкву освячуе представник Московськоі Патріархіі?? Мало того,приналежність Ніфонта до Московського Патріархату злочинно приховуеться від пастви. А простаки-гречкосіі будуть зносити своі гроші для збагачення Московськоі Патріархіі. Якесь дурисвітство,непросвіщенність і облуда. Та хоч хтось же ж людям повинен пояснювати,що Московський Патріархат-це вищий церковний орган Російськоі православноі церкви,а вищий церковний орган Украінськоі православноі церкви- це Киівський Патрірхат. І не інакше. В Украіні може бути Російська православна церква Московського Патріархату? Може! І хай собі існуе. Але не Украінська православна церква Московського Патріархату-це ж брехня і облуда. Чи чув хтось про існування Болгарськоі православноі церкви Празького Патріархату або Сербськоі православноі церкви Бухарестського Патріархату??? Доки ж тих бабусь,дідусів і непросвіщених будуть підло дурити?! Цікаво, а чи ж Московський Патріархат на чолі з Патріархом Кирилом відреагував на подіі Евромайдану,він з украінським народом?! Ні!!! Кирило і його Патріархія з Януковичем. Ось і вся правда. Всі церковні конфесіі виступили з підтримкою Евромайдану і народу Украіни,крім Митрополита Володимира владики Украінськоі православноі церкви Московського Патріархату підлеглого Кирила,який щось промимрив про ненасильство. Чи вам геть засліпило,люди добрі. Украінська церква завжди,в найтяжчі час історіі була з народом. А Московська тулилась до владців і анафемувала героів Украіни. Просвіщення вам.
Петру до петро Показати IP 2 Грудня 2013 22:48
Мир тобі Петре!!! Для твого просвітлення повідомляю...що такої іноземної Православної Церкви як Московського Патріархату на території України, нашої рідної Неньки - не має!!!!!!!!! Тож для твого славного ока навіть написано на цьому сайті "УПЦ", що розшифровується як Українська Православна Церква!!! і ще тобі та для твого просвітлення і навернення до Православної віри....подивись навіть в інеті про те, що я тобі повідомляю... Юридична назва така - Українська Православна Церква. Ніякого МП тут нема. Тоді треба було б писати і про греко-католиків - Українська греко-католицька церква (Рим). Читайте офіційні документи! А інакше, якщо не вірити офіційному статусу, який прописаний в документаціях, тоді і Україну рахувати незалежною теж можна тільки номінально. І Конституції України теж можна не вірити!!! Будьте мудрі!!!
віра Показати IP 2 Грудня 2013 19:22
100% підтримую Петра
Знайка Показати IP 2 Грудня 2013 20:15
Мартиняк допомагає всім церквам, незважаючи на партіархат. Просто ці звернулись у такий момент і їм пощастило)
Петро до Петру до пе Показати IP 3 Грудня 2013 23:28
Мир і вам. Не блюзнірствуйте. Так Украінська греко-католицька церква підлегла Пепі Римському,і цього ніхто не приховуе і ніхто не заперечуе. Тому Московська церква і не досягае іі,а хотілося б. Украінська православна церква підлегла Киівському Патріархату на чолі з Патріархом Філаретом. У Луцьку і на Волині владика Михаіл е іерархом Митрополитом Украінськоі православноі церкви Киівського патріархату. Все прозоро і зрозуміло,як Божий День. Як відомо і дітям у недільних школах-всі православні Патріархати підлеглі Вселенському Костянтинопольському Патріарху. Так от, Украінська православна церква в Луцьку і на Волині, Митрополитом якоі е Ніфонт, до якого Птріархату приналежний? До Киівського?Ні. А до якого?Відкрию секрет- до Киівськоі Митрополіі на чолі з Митрополитом Володимиром(Сабоданом). І наплодили ж Митрополитів в одній Митрополіі. І далі Киівська Митрополія(ніби то геть автономна з Благості Алексі 2 попередника Кирила)насправді приналежна до Московського Патріархату на чолі з Патріархом Кирилом,який нишпорить Украіною і дурить гречкосіів. Інакше,не сійте неправду,не може і бути. І будьте ласкавіперш ніж
Петро до Петру до пе Показати IP 3 Грудня 2013 23:32
Перепрошую відбувся збій. І будьте ласкаві,перш ніж писати нісенітниці, переконайтесь в безпомилковості виших знань. Не брешіть украінцям-це смертний гріх.
петро Показати IP 4 Грудня 2013 00:56
Додам для всіх. Не давайте себе дурити. Ви ж до своеі домівки не запускаете невідомих. Навіть благодіючи,ви ж розпитуете людину,просите документальне підтвердження,а потім впускаете під пильним наглядом,годуете і випроваджуете. То чому не цікаві куди душу впускаете. УПЦ? Що за УПЦ? Ото . Ніхто нікому не заборонить ходити до тіеі церкви,яку він сам вибере,але ж свідомо,зі знанням,впевненістю. Не думаю,що украінці побігли б до православноі,але Коптськоі церкви. Почали б цікавитись,дізнаватись,розпитувати,а потім дізнались би,що то церква з Египту, Александрійський Патріархат і т.і. Ми повинні бути освіченими,не дозволяти прохіндеям дурити себе,а завдання інтелігенціі сіяти знання,а не прибріхувати,як це роблять регіонали і дають можливість споконвічні украінські національні святині передавати до так званоі Украінськоі православноі церкви Киівськоі Митрополі Московського Патріархату(це ж треба такий блуд видумати, щоб непросвіщених дурити)- Киево-Печерську лавру,Почаівську лавру, Зимненський монастир і безліч інших святинь,які існували ще до появи Москви. Облуда-смертний гріх,а неуцтво- гріх для націі.
Петрусяну Показати IP 4 Грудня 2013 22:31
"Як відомо і дітям у недільних школах-всі православні Патріархати підлеглі Вселенському Костянтинопольському Патріарху"! питання до вас тоді слідуюче: Чому патріарх Денисенко-розкольник Українського Православ'я, до цього часу не підлеглий Вселенському Патріарху???????????????....напишіть вашу відповідь!!! тільки не брешіть люду Українського суспільства! а я вам скажу:бо не визнає його Світове Православ'я і не визнає.....ніколи....чуєте.....ніколи........!!! А в нас в Україні є і буде процвітати Українська Православна Церква, яка до вашого відома є самоуправляючою Автономною у складі РПЦ, так само як і Японська Православна Церква, Молдовська і т.д, і саме це дає Нам можливість бути у Євхаристичному єднанні з Вселенським Православ'ям, чого не має у самопроголошеної УПЦКП!!!яка, як відомо є просто політичною організацією!!!! Не путайте сюди взагалі регіоналів, тому що це вже політика....не відходьте від відповідей і від обдурманюйте людей, а віддають те, що по праву належало і надалі належитеме тому Православ'ю, яке запроводив на наших землях князь Володимир, тому про вас і мови тут не може бути, тому що ви зовсім юні, і зявилися лише у 90-х, а до того про вас і не знали і Православя розділене саме з вашої вини і за це та за обман мільйонів українців будете відповідати перед Богом.
петро тому хто боіть Показати IP 5 Грудня 2013 23:07
Не блюзнірствуйте. Ви неук і блудослів. Православіе на Украіні запроваджувалось давніше,ніж 860 року охрестились Аскольдові воіни в Костянтинополі,а 988 року Володимир 1(потім Святий,Ясне Сонечко) православіе прийняв,як державну релігію. Тоді не існувало ні Москви,ні Росіі і набагато пізніше охрещувались угрофінські народи украінськими священниками з наказу Киівських князів. От там лилась кров і священників і угрофінів. Так от, украінці і досі залишилися спадкоемцями Володимирового хрещення,хоч лопніть,а спадкоемцями е УАПЦ Киівського Патріархату та УПЦ Киівського Патріархату. А тепер для непросвіщених: Московська церква завдяки Епископу Ерзянському(тепер Рязанському) Іону( в миру Одноушеву) відокремилась або відкололась від Матері церкви Киівськоі Митрополіі 1448р.,а остаточний разкол відбувся 1458р. Таким чином утворилась Московська церква з Патріархом Іоною і ця церква проіснувала 141 рік невизнаною,неканонічною і анафемованою аж до 1589,поки Борис Годунов хитрощами заманив до Москви Костянтинопільського Патріарха,а коли той відмовився визнати Московську церкву,то увязнив 85 річного старця на рік у в'язницю і від безсилля Патріарх Костянтинопільський погодився визнати і нарешті був відпущений. А Киівська Митрополія продовжувала свое особливе автономне існування,хоч і не безхмарне, аж до 1686 року- 238 років,доки Диякон П'ятаков за хитрими інтригами та прямим підкупом(200 червінців золотом ,тоді астрономічна сума,і безліччю хутра) змусив тодішнього Патріарха Костянтинопільського визнати підлеглість Киівськоі Митрополіі,яка мала особливий статус і користувалась особливою ласкою Костянтинопільського Патріарха ,Московському Патріархату,до цього ганебного зрадництва приеднався і Митрополит Киівський Гедеон(князь Четвертинський) зі згоди гетьмана Самойловича,який заблукав у нетрях московського політичного лабіринту. Сталось. Але рік по тому було зібрано Костянтинопільський Вселенський Собор,на якому було визнано факт симоніі(гріх хабарництва)Патріарха і усунено Патріарха,а факт підлеглості Киівськоі Митрополіі Московському Патріархату скасовано і е скасованим до сьогодні. Але Москві чхати було уже на всіх і на все -до влади прийшов Петро 1.1700 року він скасував Патріаршу владу і призначив генерал-прокурора і тим сами сам посів владичество в церкві,так Московська церква проіснувала до 1917року,що означае іі неканонічність. Святкування ж 500 ліття Московськоі церкви 1948 р.з пафосом і масштабно засвідчило,що Московська церква е окремішньою,від'еднаною від православноі украінськоі церкви,яка свое літочислення веде від 988 р.і відсвяткувала 1025 р цього року. Утворена ж УКП КП е спадкоемицею Володимировоі церкви і хоч е ще не визнаною Костянтинополем , тому й неканонічна. Болгарська церква невизнаною була 73р.Московська- 141 . Нічого ,почекаемо. А ви все ж брехун і ваша брехлива канонічність на тортурах і крові,е іноземною-підлеглою Московському Патріархату,але ви боітесь це оголошувати,бо приходи спустошаться і Москва недоотримае з Украіни вічного зиску і доходу. Ви Російська православна церква Московського Патріархату в Украіні-це так просто і зрозуміло.
Петрусяну Показати IP 5 Грудня 2013 23:28
Хоч лопніть, але ваші знання показують неграмотність, яка притаманна усім вашим священикам, яким ви і являєтесь...але зараз не про це....повірте не спустошаться, тому що вона може навіть і отримає статус Помісної Церкви, про що вже всі знають, от тоді буде стояти питання: що вам робити, і де подітися і як пояснюватимете це своїм людям, яких ви на брехні та на політиці обманюєте вже стільки часу!!!! Покайтеся поки не пізно!!!!
петро Показати IP 6 Грудня 2013 20:34
Я не священник. Я епікуреець і дуже-дуже освічена людина. Те ,що я вам вже пояснив, дійшло б і до мавпи. УКП КП нічого пояснювати не потрібно-вона організована згідно всіх канонів-національно-адміністративно-теротеріальній основі і спадкоемицею Володимирського хрещення. І каятись нема з чого. А от УПЦ Киівськоі Митрополіі Російськоі православноі церкви Московського Патріархату повинна каятись і каятись за блуд і брехню .
Петрусяну Показати IP 6 Грудня 2013 23:09
Вашою хвальбою аж тхне з монітору всіх, хто читає цю новину!!!! Очевидно, що хвалити себе це взагалі антиморально і не виховано, це перше, а друге ваша грамотність зрозуміла не тільки для мавпи, що ви не розумієте про що мова й не є грамотною людино, як ви себе називаєте, але й для комахи зрозуміло, що ви тупий не тільки в релігії, в якій, нажаль, не розумієте Істини канонічного Православ'я, але і в граматиці ви теж такий же нуль, тому що навіть в слові "священник", ви допустили Велику помилку, написавши це слово з двома літерами "н", що й сама остання мавпа знає, що це слово пишеться в Українському правописі не інакше як священик!!! Так що, здобувайте для початку хорошу освіту, а вже потім будемо з вами далі вести дискусію!!!! Хай щастить вам гризти граніт науки і мало того, й не кажіть, та навіть ніколи не пишіть нісенітниць, про ту Церкву, якої в нас, в Україні, ніколи не було й не буде, а УПЦ буде й надалі залишиться найбільшою за чисельністю Церквою на території нашої держави...!
петро Показати IP 8 Грудня 2013 02:24
Зі ''свящеНиком'' згоден,але це технічна помилка, у вас іх набагато більше-ви незугарні навіть грамотно побудувати речення.Але справа в тому,що ваша святість пропала кудись і виліз оскал неука і невігласа,який користуеться не фактами,датами, історичними розвідками,а сичить від безсилля і злоби,бо ж хочеться бути завжди правим і навчати бабунь з двокласною освітою,невивчених дітей,а тут така халепа. Нічого,не переймайтесь - це недоліки всіх недовчених попів. Будьте мудріші і гризіть граніт науки,як я і вам розчинеться правда, потім ви і до істини у вірі доберетесь. І будете,як це не гірко,визнавати очевидні речі,а не харкати жовчю. Ви навіть зможете зрозуміти,що в пізнанні велике благо,а образи і злобне сичання-то антихристове заняття. Я весь час вчуся і буду слідувати вашим порадам-вчитися,але ж і ви працюйте над собою,бо я чув, що у тупих попопів будуть забирати приходи. І ще одне- все,що я виклав про церкви -історичні факти з багатьох джерел,в тому числі і з писань СВЯЩЕНИКІВ УПЦ Московського Патріархату. Порийтеся у аналах і ви переконаетесь,а просто ненавидіти-це уділ убогих розумом і духом. Я оце дізнався,що СВЯЩЕНИКИ Російськоі православноі церкви Московського Патріархату після заколоту Леніна 1917 року потроху ставали агентами НК(російською ЧК),потім КДБ і були стукачами. Ви такого не досліджували? От біда- не знаю,чи вірити тому,а чи ні? Ви знаете щось про це? А може вам щось відомо про знищення проукраінських СВЯЩЕНИКІВ та інтелігенціі за доносами ''стукачей-священников''? Та, біс з ними. Переходьте до юного УПЦ Киівського Патріархату- до національноі церкви украінського народу і досить тинятись по чужих церквах. Не,я ж не наполягаю. Можна і до УАПЦ КП. Цікаво було б послухати вашу проповідь. Куди прийти?
Петрусяну Показати IP 9 Грудня 2013 11:47
Бог Вам суддя!!! Кажіть що хочете, пане Петре, але на скільки мені відомо, кожен дасть відповідь на Страшному СУДІ ! А ЗВІДКИ ви взяли що я священик? я простий працівник торгівельної мережі, а послухати могли б мене сьогодні на майдані в Луцьку, приходьте, будемо знайомитись!!! Те що я інформую, спілкуючись з вами, це інформація доступна сьогодні кожному....тому не дивуйтеся, що прості вірні нашої УПЦ, навіть такі як я, знають про що говорять та мають свою думку, яка завжди цінується при дискусіях, в т.ч й на релігійну тематику, знайте це, тому що ви не вмієте дискутувати!!! Але те, що ви лише вмієте лаятись, пишучи всяку нісенітницю, показує вашу слабкість та безпорадність!!! Продовжмо все таки те, що ми почали раніше...Так, в нас є Митрополія, з центром у Києві...саме тому, що ми відокремлені від РПЦ в управлінні і т.д, і те що в нас немає Патріарха, ніяк не суперечить тому, що ми є САМОКЕРОВАНИМИ, НЕЗАЛЕЖНИМИ У СВОЄМУ УПРАВЛІННІ З ПРАВАМИ ШИРОКОЇ АВТОНОМІЇ. Поняття "Патріарх" - номінальне і несе значення, по великому рахунку, "отець". Є, наприклад, Польська Автокефальна Православна Церква, її предстоятелем є митрополит, але не патріарх. А існує напів-єретична Українська Автокефальна Православна Церква(Канонічна), в яку втік ваш Ведмеденко, там теж є патріарх на ім"я Мойсей. Так що ж тепер? Пропонуєте їх визнати і ходити до них у храми? Бо якщо слідувати вашою логікою, оскільки там є патріарх(по факту самосвят), значить це СУПЕР-ПУПЕР церква... Далі, існує в церковних канонах поняття Євхаристичного єднання Православних помісних Церков. Це поняття, простою мовою, означає спільну молитву та Причастя з однієї чаші усіх предстоятелів Помісних Церков. Помісними Православними Церквами на сьогодні є: Константинопольська Елладська Кіпрська Єрусалимська Антиохійська Олександрійська Грузинська Руська Польська Чеських земель і Словаччини Сербська Руминська Болгарська Православна Церква в Америці. Скажіть мені наступне, хіба ви пригадаєте такий момент, щоб ваші єрархи співслужили хоча б одном з предстоятелів цих Церков? Я не пам"ятаю, бо фактично це би означало визнання УПЦ КП частиною офіційно визнаного, а не підпільного, православного світу. А оскільки немає соборності, не може бути і єдності і, зрозуміло, не може бути і ніякого визнання. Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир митрополит Київський і Всієї України щороку засвідчує таку єдність з усім Православним світом, коли саме на його запрошення і на Божествених Літургіях нашої Церкви щороку присутні Предстоятелі інших Помісних Церков. А щодо офіційного статусу УПЦ - САМОКЕРОВАНА, НЕЗАЛЕЖНА У СВОЄМУ УПРАВЛІННІ З ПРАВАМИ ШИРОКОЇ АВТОНОМІЇ(про що я вже говорив неодноразово). Це говорить про те, що до надання Автокефалії залишився один крок, а от що будете робити Ви, коли, через свої ігри, залишитесь за бортом, ось це вже питання. Далі, УПЦ КП офіційно визнає Таїнства УПЦ і її духовенство готове вже хоч завтра співслужити з духовенством УПЦ, це говорить про те, що КП хоче щоб їх хоч хтось визнав...А цього чомусь не трапляється. Так, вас напів-визнали греко-католики, але з якого б дива, я будучи православним, пхався за визнанням до уніатів. Вони кого завгодно визнають, аби Папі підкорити. Чи ви забули як насаджувалась унія? І навіть те, що на ваших літургіях дуже часто бував у вівтарі католицький біскуп Маркіан, з чого доречі були шоковані всі і навіть ваші священики, жодним чином не дало вам ніякого морального права говорити про якесь там право на щось там. Ваша церква знаходиться в світовій ізоляції і ваше духовенство неоднократно переходить під покровительство нашої юрисдикції(приклад по Луцьку, екс-ректор вашої семінарії протоієрей Іоан Нідзєльський), однак жоден з наших священиків не перейшов до вас. Також загальновідомим фактом є те, що ваше духовенство часто-густо охрещує своїх дітей в наших храмах, звичайно тишком-нишком, бо розуміють абсолютно чудово те, що таїнства в церкві, яка знаходиться поза єдністю з усім Православним світом не звершуються, Бога в них немає. Тому, шановний Петре, історику ти наш чудовий, не знаючи про що пишите, краще не пишіть нічого взагалі. Ваші пізнання в цьому питанні на рівні "в нас патріарх", "ви москалі","геть московського попа" і т.п.. Є поняття церковних правил і канонів, які ніхто не може обійти, навіть ваше КП, яке так намагається запхнути себе в ті канонічні норми. Шануйтесь.
Петро Показати IP 9 Грудня 2013 21:27
Я мислив,що ви все ж перестанете бути хамлом і припинете ''Петрусянити''. Не забалакуйте тему. Я оце від вас лише дізнався,що УАПЦ КП- канонічна?Іі визнав Костянтинопіль? Чи хто іі визнав? Ви не змогли заперечити жоден історичний факт наведений мною і не відповіли на жодне запитання. Хоча і чемніші у виразах стали. Не вам давати мені рекомендаціі,що мені писати,а що ні. А перед Богом я відповім сам, як і ви,до речі. Ви ж знову брешете про ніби моі вислови щодо'' москальських попів'', Ви вчіпились до УНІІ, я ж про неі і не згадую. Ваш спіч- це стрілянина по горобцях і жодноі конкретики. А я й не називав вас священиком,звідки ви це взяли? Дуже добре,що ви ''простий працівник торгівельноі мережі'' виступаете на Майдані у Луцьку,а з другого боку- можливо і біда,що ви там виступаете і з якими гаслами ви можете виступати,коли ви проти національноі церкви Украіни та боротьби за іі визнання світовим православ'ям. І щось підтримки Евромайдану від священиків УКЦ РПЦ МП не видно. Тому що УПЦ знаходиться в міцних обіймах РПЦ МП фактично і не мае САМОКЕРОВАНОСТІ,НЕЗАЛЕЖНОСТІ,а Алексій 2 всього лиш зімітував назалежність УПЦ МП, насправді- жодного кроку без Кирила. Тому,що УПЦ так залежна від РПЦ МЦ, ,вона і е канонічною. А ви й не знали цього,чи що або чи як??? А визнання УПЦ РПЦ МП помісною-це, що,- ще одна канонізація??? Бог з вами. Повірте,що всі народи,які врешті-решт здобували незалежнісь і утворювали або відновлювали держевність,а це означало усвідомлення націею своеі ваги в світовій сімі'і націй і зрілості націі, облаштування і визнання територій,земель,кордонів,адміністративного утворення та організаціі державного упорядкування іншими державами, завжди супроводжувалось створенням власноі національноі,соборованоі,помісноі церкви,яка з часом і з огляду на зрілість,поширення визнавалась раніше або пізніше православ'ям і вступала до життя канонічного,визнаного. До цього і прагнуть Украінська Автокефальна Православна Церква Киівського Патріархату та Украінська Православна Церква Киівського Патріархату,бо вони е прямими нащадками Володимирового хрещення. Менше з тим, організація народом своеі незалежноі від інших національних церков релігійноі общини е свідченням едності народу,чого нам НЕ ХОЧЕ ДАТИ РОСІЙСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ,бо без Украіни розвалиться,тому Р Ф і Путін використовують всі методи,в тому числі і церкву,аби утримати Украіну, розколоти ідеологічно,релігійно,культурно,мовно і в каламутній воді мордувати наш народ(бо ви ,я так сподіваюсь, украінець),гнобити,використовувати,як рабів і харчуватись нашим інтелектом,розумом,умінням,вправністю,роботящістю, нашою землею,багатством і багато ще чим. Та якби не украінці, то вони б і досі будували Пітер, досі освоювали б Сибір і ніколи б не збудували без украінців Росіі,мови російськоі,літератури, інтелігенціі і багато чого, в тому числі і не полетіли б без украінців у космос. Тому й забивають мізки ''простим працівникам торгівельних мереж'' поняттями,які вони навіть зрозуміти не годні,а брехуни з святенницьким виглядом у рясах брешуть украінцям про евхаристіі,канони,а самі викуповують тютюновий,горілчаний бізнес, нап'ялюють годинники за тисячі доларів,нагинають через облдержадміністраціі спеціалістів працювати на іх інтереси,а всі надходження від пожертвувань украінців беруть бігом і бігом розподіляють,і Кирила з Расеею на забувають, то вже мо'хай би ті гроші в Киеві осіли? Чи ви на майдані в Луцьку щось інше проголошуете? А про священиків- стукачів не чув відповіді? Вам не допоможуть в нашім'' діалозі'' ні запрошені, ні кликані помічники і всі священники УПЦ МП. Бо я не е прихильником жодноі з церковних громад, хоча визнаю християнство своею релігіею,як спадкоемицю ведичноі релігіі і культури мого народу. Я нікого не захищаю,а шукаю правду і знайду іі. А вона в глибинах моеі націі. Оббріханоі,згвалтованоі сусідами далекими і близькими,обкраденоі історично,релігійно,культурно,територіально. То що ж ви на майдані у Луцьку можете проголошувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus