USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Владика Ніфонт – у Корецькому монастирі. Фото

28 Травня 2010 11:06
У Корецькому жіночому монастирі велелюдно вшановували ікону Божої Матері «Споручниця грішних» - на урочистості прибув із Волині митрополит Ніфонт.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

27 травня Свято-Троїцький ставропігійний жіночий монастир, що в місті Корець на Рівненщині шанував свою найвідомішу святиню – Корецьку ікону Божої Матері «Споручниця грішних». Вона була родовою іконою князів Корецьких і довгий час зберігалася у князівській домашній молитовні.

На урочистостях були присутні одинадцять архієреїв.
На запрошення ігумені обителі Рафаїли (Хільчук) Божественну Літургію очолив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.


Богослужіння відбулося в Свято-Троїцькому храмі обителі, де і знаходиться ікона.


Разом із владиками в цей урочистий день молилися священнослужителі з різних єпархій УПЦ. Літургію співали два хори монахинь.


Митрополит Ніфонт привітав ігуменю та сестер обителі зі святом і побажав, щоб, молитвами Пречистої Богородиці, милосердний Господь оберігав усіх від усякого зла.

Для Його Високопреосвященства святкування Корецької ікони Божої Матері у Свято-Троїцькому монастирі стало особливо дорогим ще з часів навчання у Московській Духовній семінарії. А після прийняття священного сану владика щороку в цей день неодмінно відвідує Корецький монастир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus