USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Владика Ніфонт здійснив обряд омивання ніг. ВІДЕО

17 Квітня 2009 12:12
У храмі Всіх Святих Землі Волинської звершили обряд омивання ніг, який за Євангеліє Іоана Богослова здійснював Ісус своїм дванадцяти учням. За словами митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, це дійство організовують по традиції щороку у Великий четвер перед Пасхою, – повідомляє 16 квітня репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук, обряд омивання ніг на Волині відродив владика Ніфонт у 1992 році. З того часу у Великий четвер стало традицією імітувати таємну вечерю за описами в Євангеліє від Іоана Богослова – коли Ісус причащав своїх учнів та у знак смирення омив їм ноги.
 
Як зазначив владика Ніфонт, цей обряд звершується тільки у православних храмах, і тільки в тих, де богослужіння звершує архієрей при наявності дванадцяти священнослужителів. Їх, за словами отця Валентина, відбирають серед найдостойніших, які є старшими і благочинними, прожили життя.
 
Отож, після здійснення обряду своїми враженнями поділився отець Валентин, який був серед  «12 учнів Ісуса»: «Цей обряд – це та хвилина радості, коли ми всі разом переносимося в ту Сионську горницю, де був Ісус Христос».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
gregg Показати IP 8 Травня 2009 13:53
Звертаємось до керівників міста! нас непокоїсь стан проїжджої частини вулиць міста Луцька. Вважаємо, що Луцьком є не тільки центр міста. Вулиці на окраїнах міста теж мають бути в належному стані. Колиж "отці" міста візьмуться за інші частини Луцька? Вулиці на окраїнах міста роками не ремонтувались. Майже усі провулки взагалі ніколи не асвальтувались. А це житловий сектор, в якому мешкає більшість виборців. На майбутніх виборах ми будемо враховувати ваші обіцянки і їх виконання. Добрий господар оцінюється тим, що він конкретно зробив для добробуту мешканців Луцька. Можна назвати безліч вулиць до яких відповідальні чиновникі ставляться недбало! Наприклад вул. Львівська знаходиться довгий час у аварійному стані! Водії ледь уникають зіткнень. Життя учасників руху зависає на волоску! Хто ж з наших можновладців буде нести відповідальність за запрограмоване лихо? Просимо владу міста схаменутись, і вжити заходів по усуненню недоліків! Чекаємо відповіді про ваше рішення. Дякуємо, Ініціативна група виборців м. Луцька за дорученням, Іван Петрович м. Луцьк, e-mail: [email protected]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus