USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Власником української «дочки» Сбербанку стане син російського мільярдера

28 Березня 2017 12:04
Основним покупцем українського дочірнього банку «Сбербанку» Росії виступить син власника нафтової компанії «Русснефть» Михайла Гуцерієва Саїд.

Це випливає з повідомлення латвійського Norvik Banka, який також візьме участь в угоді, пише Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні AS Norvik Banka і його основний акціонер, громадянин Великобританії Григорій Гусельников, підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського Сбербанку. Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і білоруська компанія, що належить йому», - йдеться у релізі Norvik Banka.

«Сьогодні AS Norvik Banka і його основний акціонер, громадянин Великобританії Григорій Гусельников, підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського Сбербанку. Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і належна йому білоруська компанія. Ця угода дозволить запропонувати українським клієнтам обслуговування, побудоване на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень банку, створений й Сбербанком Росії», - повідомляється в релізі Norvik Banka.

У повідомленні про родинні зв'язки інвестора нічого не сказано, проте наведена там біографія - навчання в Херроу і Оксфорді, робота в Glencore - повністю збігається з біографією сина власника Русснефти, зазначає видання.

ЧИТАТИ ЩЕ: РОСІЙСЬКОМУ «СБЕРБАНКУ» МОЖУТЬ ЗАБОРОНИТИ ПРАЦЮВАТИ В УКРАЇНІ

Нагадаємо, 27 березня стало відомо, що консорціум інвесторів, який складається з латвійського Norvik bankа і білоруської приватної компанії, купує 100% акцій української «дочки» Сбербанку.

Нагадаємо, 14 березня депутати Волинської облради прийняли звернення щодо санкцій стосовно банків з російським капіталом в Україні. Не голосували лише депутати партії «Солідарність», які, на чолі з головою ОДА Володимиром Гунчиком , не з’явились на сесію облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus