USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Власники «Книжкового пасажу» позбулися нерухомості

27 Серпня 2014 17:29
Чвари підприємців, які не можуть помиритися на «Книжковому пасажі» отримали черговий виток розвитку історії. Відтепер вони не мають ніякої нерухомості в історичній частині міста.

Про це стало відомо під час 63 чергової сесії міськради сьогодні, 27 серпня.

Депутати скасували рішення міськвиконкому про дозвіл на будівництво на території «Книжкового пасажу», надання йому статусу ринку, і про прийняття в експлуатацію цих будівель.

Нагадаємо, у 2002 році Луцька міська рада, за головування попередника Богдана Шиби Антона Кривицького, ухвалила рішення «Про надання ділянки оренди для влаштування та обслуговування «Книжкового пасажу». Депутат Богдан Шиба зауважив, що слово «будівництво» у цьому рішенні не фігурує, а термін «влаштування» означає, що на ділянці має бути тимчасова споруда. Бо це, по-перше, суперечить генплану, згідно з яким там має бути площа, а не нерухома споруда; а по-друге, вулиця Лесі Українки належить до зони регулювання забудови історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» і погодження на будівництво мало б надавати Міністерство культури.

Та вже за кілька місяців Луцький міськвиконком ухвалив рішення про дозвіл на будівництво, а згодом він же прийняв об’єкт нерухомості в експлуатацію. І через декілька років, уже згідно з цим рішенням міськвиконкому, в судовому порядку орендарі набули права власності. Суд не розбирався в законності рішення міськвиконкому, тому й виник подібний прецедент. Тим часом підприємці на 8 з 11 об’єктів нерухомості отримали технічні паспорти і свідоцтва про право власності на нерухомість, ще й претендують на розподіл земельних ділянок. Не виключено, що потім вони можуть побажати приватизувати ці ділянки.

У червні члени комісії запропонували підприємцям вирішити конфлікт між собою за місяць. Інакше, пригрозили, міська рада ініціюватиме відміну рішень міськвиконкому про дозвіл на будівництво і про прийом в експлуатацію об’єкта. Та миром спір досі не вирішився, тож депутати спробували втілити в життя свої обіцянки.

Відтак, рішення міськради, яким надано землю в оренду на 25 років для облаштування «Книжкового пасажу»,залишилося в силі. А рішення виконкому про дозвіл на будівництво, надання «Книжковому пасажу» статусу ринку і про прийняття в експлуатацію, рішенням сесії,скасували. Тож нерухомості на «Книжковому пасажі» більше немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 27 Серпня 2014 17:36
Чи покарають тих чиновників.які допомагали легалізувати ці буди баригам?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus