USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Власники «палених» телефонів отримають SMS про відключення

26 Грудня 2009 17:17
Із наступної суботи, 2 січня 2010-го, українські оператори мобільного зв’язку почнуть розсилати абонентам смс-повідомлення про відключення від мережі. Попередження надійдуть тим користувачам, хто має «сірі», тобто, незареєстровані або контрабандні мобільники.
 
Про це повідомила Національна комісія з регулювання зв\'язку. Зв’язківці нагадують власникам «палених» трубок – їх відключать 16 лютого.
 
Комісія зобов’язала операторів до 15 січня проаналізувати ситуацію і направити пропозиції про приведення актуальної бази користувачів послуг у відповідність з реальними списками код IMEI в узагальненій базі УДЦР.
 
«Із 16 лютого 2010 року почнеться відключення мобільних телефонів, які потрапили в «чорний список». При цьому sim-карточка залишиться діючою», - запевняє начальник УДЦР Павло Слободанюк.
 
Нагадаємо, що комісія з регулювання зв’язку створила єдиний реєстр легально ввезених апаратів. Із 5 лютого цього року набула чинності заборона на продаж мобільних пристроїв, IMEI-коди яких відсутні в узагальненій базі даних УДЦР. Більше 79 мільйонів код IMEI було внесено до «білого» списку бази даних.
 
Між комісією та операторами була досягнута домовленість про перенесення термінів введення системи перевірки IMEI-кодів. «Астеліт» і «Українські радіосистеми» (УРС і ТМ Beeline) заявили про готовність до кінця цього року реалізувати проект. Для МТС і «Київстар» - «не раніше початку, а то і середини наступного».
 
Довідково:
 
Кожен мобільний телефон стандарту GSM, має свій унікальний номер - число, що складається з 15 цифр.
 

 


IMEI (International Mobile Equipment Identifier) встановлюється на заводі при виготовленні і служить для точної і повної ідентифікації пристрою в мережі GSM, - пише РБК-Украина
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus