USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Внаслідок вибуху котла волинянин отримав опіки 63% тіла

2 Січня 2023 12:19
30 грудня 2022 року об 15 год 55 хв до Центральної оперативної диспетчерської надійшло звернення про те, що в одному з сіл Волині чоловік отримав опіки внаслідок вибуху котла. Туди негайно була скерована бригада ЕМД.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Бригада Горохівського відділення ЕМД, яка приїхала на виклик, діагностувала «Термічний опік ІІ-ІІІ ст. 63% тіла, опік верхніх дихальних шляхів», професійно надала екстрену медичну допомогу, визначила стан постраждалого і прийняла рішення про транспортування хворого до опікового центру.

На зустріч бригаді Горохівського відділення ЕМД виїхала бригада відділу медицини катастроф, яка продовжила моніторинг за станом пацієнта.

Враховуючи велику площу ураження тіла, для ведення лікарських засобів використали внутрішньокістковий доступ.

Внутрішньокістково можна вводити безпечно ті ж препарати, що й внутрішньовенно. Вони досягають терапевтичної концентрації у плазмі крові за аналогічний проміжок часу, як і після введення через центральний венозний катетер.

Постановка внутрішньокісткового доступу стала завдяки працівникам навчально-тренувального відділу КП «ВОЦЕМДМК», які постійно проводяться навчання бригад ЕМД щодо вдосконалення навичок надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі.

Пацієнт був доставлений на госпіталізацію до профільного закладу охорони здоров’я.

Протягом 12 годин у профільному закладі охорони здоров’я стан хворого З. було стабілізовано, але хворий потребував транспортування до Львівського опікового центру.

Хворий З. успішно транспортований на апараті штучної вентиляції легень (ШВЛ) бригадою відділу медицини катастроф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus