USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

ВНУ імені Лесі Українки співпрацюватиме з історико-культурним заповідником «Нагуєвичі»

5 Квітня 2024 09:55
Волинський національний університет імені Лесі Українки та державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» підписали договір про співпрацю й докладно обговорили шляхи співробітництва.

Про це йшлося під час зустрічі представників ЗВО та заповідника, повідомляють на сайті вишу.

На заході були присутні ректор Анатолій Цьось, проректори Юрій Громик і Наталія Благовірна, заступник декана факультету історії, політології та національної безпеки Олег Разиграєв, представники профільної кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності – завідувачка Світлана Гаврилюк і доцент Валентина Надольська. Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» представляла делегація на чолі з директором Богданом Лазораком.

«Хочу подякувати за те, що ви робите. Ми стежимо за вашою роботою», – сказав на початку зустрічі очільник заповідника «Нагуєвичі».
Читати ще: ВНУ співпрацюватиме з Національним університетом «Чернігівський колегіум»

Він згадав, що професор Микола Жулинський поставив у приклад роботу науковців університету в контексті підготовки повного академічного видання творів Лесі Українки.
Окрім цього, представники заповідника запросили Лесиних людей на заходи з нагоди вшанування Івана Франка, які відбудуться наприкінці травня. Зокрема заплановано обговорення подальшої співпраці, а ще – підписання договору із Дрогобицьким педагогічним університетом імені Івана Франка.
Богдан Лазорак подякував Олегові Разиграєву за книгу про Дрогобицьку в’язницю, а також відзначив комунікацію та співпрацю з кафедрою музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності.
Читати ще: ВНУ імені Лесі Українки співпрацюватиме з Університетом імені Адама Міцкевича в Познані

Також ішлося про практику для студентів університету на базі історико-культурного заповідника «Нагуєвичі», дослідницькі експедиції, організацію спільних проєктів.
Завідувачка кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Світлана Гаврилюк розповіла про перспективи співпраці в контексті свого профілю: «Думаю, що договір буде дієвим. У нас вже є співпраця не просто на папері».
Ректор Анатолій Цьось закцентував увагу на важливості спільних проєктів і подякував присутнім за їхні ініціативи: «Я думаю, що в нас є багато можливостей і перспектив співпраці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus