USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ВНУ увійшов у топ-25 українських вишів за даними Scopus

27 Квітня 2021 07:00
Оприлюднили щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. У ньому Волинський національний університет імені Лесі Українки опинився на 25-му місці, а Луцький національний технічний університет – на 101-му.

Рейтинг опублікувало видання Освіта.ua.

Результати рейтингу грунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з результатами рейтингу 2021 року найвищий індекс Гірша серед закладів вищої освіти має Київський національний університет ім. Шевченка, який очолив рейтинг.

Друге місце рейтингу Scopus посів Харківський національний університет ім. Каразіна. Третє – Львівський національний університет ім. Франка.

Четверту сходинку рейтингу обійняв Одеський національний університет ім. Мечникова.

На п’ятому місці рейтингу найбільш цитованих вишів країни розташувався Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського».

ВНУ, який посів 25-те місце, опустився у рейтингу на 2 сходинки, порівняно з минулим роком. ЛНТУ опустився на 11 сходинок.

Весь рейтинг дивитися тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Уря Показати IP 27 Квітня 2021 07:43
У Камені - Каширському був би першим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus