USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Водіям в Україні можуть поновити доступ до правосуддя

25 Серпня 2020 11:16
Раніше Велика палата Верховного суду зробила висновок про необхідність сплатити судовий збір при оскарженні штрафів за порушення ПДР (Провадження № 11-1287апп18).

Це стало своєрідним обмеженням доступу громадян до правосуддя. Оскільки, для прикладу, за оскарження в суді штрафу у розмірі 170 грн або 255 грн потрібно було сплатити 440 грн судового збору, йдеться на 24 каналі.

За таких умов водієві було простіше сплатити штраф, ніж оскаржувати його в суді, навіть якщо цей штраф був виписаний без жодних порушень ПДР. У свою чергу працівники поліції, розуміючи обмеження доступу до правосуддя, могли виписати штраф за порушення ПДР без наявних на те підстав.

Зараз у Верховній раді зареєстрований законопроєкт №3424, в якому визначене звільнення від сплати судового збору у зв’язку з оскарженням штрафів ПДР.

Якщо зазначений законопроєкт буде ухвалений Верховною радою, водії зможуть знову отримати доступ до правосуддя та звертатися до суду за захистом від неправомірних дій працівників поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 25 Серпня 2020 12:49
маразм суддів верховного суду дається взнаки. а не простіше внести зміни у статтю 288 КУпАП, де слова "державне мито" поміняти на "судовий збір" ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus