USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Водний туризм на річці Стохід

5 Вересня 2015 11:00
Троянівська сільська рада Маневицького району з ініціативи сільського голови Миколи Ясюка здійснює комплекс заходів щодо провадження водного туризму по річці Стохід. Про це повідомили у Волинському обласному управлінні водних ресурсів.



Якщо Ви подорожуєте по автостраді Київ -Варшава, то на перехресті доріг Луцьк -Дольськ та Київ - Варшава Вам обов'язково стрінеться інформаційний туристичний бігборд, який вкаже на місце старту "Мандрівки Поліссям"- село Троянівку. Другий вказівник - туристичний бігборд Ви зможете побачити, якщо будете рухатись по автостраді Київ-Варшава в напрямку Ковеля, зверніть увагу на другий поворот направо. Від поста ДАІ і до повороту орієнтовно 13 кілометрів. Цей бігборд знайомить безпосередньо зі схемою маршруту.

На основі розробленого маршруту відділом культури і туризму Маневицької РДА підготовлено і випущено туристичний путівник "Мандрівка Поліссям, де Стохід і пісня".

Зміст буклету знайомить читача з основними туристичними об'єктами Маневиччини, з яких виділяється туристичний маршрут "Мандрівка Поліссям, де Стохід і пісня". Тут є схема маршруту головним об'єктом - річкою Стохід. Крім того, читачі ознайомляться з картою Маневицького району, дарами лісу та поліськими краєвидами.

Всі бажаючі активно відпочити прибувають в село Троянівку, де Вас зустріне гід і організує Вам цікаву та змістовну подорож. Тут навіть можна взяти на прокат байдарки.

Різдво-Богородичний храм та дзвіниця с.Троянівка
Різдво-Богородичний храм та дзвіниця с.Троянівка


Звідси гужовим транспортом можна дістатися до залізничної зупинки "Рись". У давнину в цих місцях знаходилися поселення неоліту. З цього місця й починається нитка водного маршруту. Екстрім маршруту полягає у складному орієнтуванні серед десятків вузьких рукавів річки, багато з яких багатоводні на початку, стають підступною пасткою не маючи виходу.



Наступна зупинка на маршруті Красні мости. Й досі вздовж Стоходу часто можна натрапити на залишки окопів. Існує версія з приводу назви цих мостів. У першу світову війну під час Брусиловського прориву річкова вода була надто насиченого червоного кольору від крові загиблих бійців, які переправлялися через русло.

Урочище «Красні мости»
Урочище «Красні мости»


Далі по нитці водного маршруту урочище Пристань. Досить цікава місцина на околиці села Бережниця. Тут на березі Стоходу притулилися з десяток човнів місцевих жителів. Саме частину маршруту між Красними мостами і урочищем Пристань поправу можна назвати "Волинською Амазонкою": сотні ходів річки і незаймана поліська природа.



Урочище "Пристань"



Подорож водними коридорами Стоходу продовжується аж до Малого Обзира. Для любителів лише водного туризму тут її можна завершити, а для тих хто бажає глибше познайомитись з пам'ятками культурної спадщини, поліськими краєвидами та побутом полісян пропонуємо продовжити мандри.

Подорож можна здійснювати як автобусним так і автомобільним транспортом до села Нова Руда. Відпочити та відновити сили Ви зможете у бджолиній диво-хатинці на пасіці в одного з місцевих жителів.

Наступний населений пункт на маршруті село Градиськ. Любителям етнічного туризму пропонуємо огляд дерев'яних будиночків та господарських приміщень - свідків минулого, справжнього музею під відкритим небом, подарованого самим життям.

Принадами сільського життя Ви зможете насолодитися у гостинній садибі "Куточок друзів", що розташована на околиці села.

А завершити подорож пропонуємо на озері Засвинському. Навколо озера є все для гарного відпочинку: місця, облаштовані для розведення вогнища, альтанки, пірс, місця наметового туризму та риболовлі, будиночок для ночівлі.

Після відпочинку на цьому чудовому озері Вам залишиться дістатися лише додому, де переглядаючи фото, згадати приємні та незабутні моменти мандрівки Маневицьким краєм.

На замовлення Троянівської сільської ради Маневицьке управління водних ресурсів виконує земляні роботи з влаштування акумулюючого водного об’єкта поблизу будинку для відпочинку туристів в центрі села Троянівка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 5 Вересня 2015 14:03
молодці! Ось приклад відродження села!
7777 Показати IP 5 Вересня 2015 21:07
так ! дійсно молодці!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus