USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Водорості знову захопили Турію

12 Вересня 2017 21:01
Річка Турія цьогоріч знову щільно вкрилася зеленим «живим» килимом. Дрібні водорості продовжують «захоплювати» все нові ділянки водойми, перетворюючи її на одне суцільне полотно. Навіть нещодавні дощі не вплинули на ситуацію, інформує ПроКовель.

Вже стало чомусь закономірним явищем, що в літню пору року Турія в окремих місцях міста пересихає, там її, так зване русло, можна й пішки перейти, не замочивши ніг, а восени, коли води трішки прибавляється, водойма вкривається водоростями. Не рекомендується купатися на міському пляжі, який нині увесь зелений, літом, бо кишкова паличка, котру тут зазвичай находять екологи у надто перевищеній кількості, створює небезпеку для здоров’я людини. Одним словом, Турія у Ковелі поступово перетворюється на мертву зону.

А тим часом у мерії повна тиша щодо порятунку головної водної артерії міста. Там вважають, що з приходом проливних дощів, коли річка наповниться водою, проблема якось сама собою вирішиться. А саме: течія змиє цей «зелений» килим і очистить себе сама.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кіндрат Панасович Показати IP 12 Вересня 2017 21:31
ЗНАК: Купатись заборонено. А так хотілось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus