USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Воду для лучан очищають сіллю

8 Жовтня 2009 15:31
Директор «Луцькводоконалу» Іван Корчук розповів, що вода на деяких водозабірниках очищається не хлором, а гіпохлоридом – речовиною, яка виготовляється зі звичайнісінької солі. Про це 8 жовтня йшлося під час засідання луцького міськвиконкому, – інформує репортер «Волинських Новин».
Зокрема, гіпохлорид використовується на Омелянівському та Гнідавському водозаборах. На Дубнівському водозаборі, за твердженням пана Корчука, очищати воду у цей спосіб почнуть наступного року. Тим паче, що в цьому районі розміщені одна із луцьких шкіл та польське посольство, тому й використання хлору є досить невиправданим.
Використовувати сіль на Омелянівському водозаборі розпочали у травні цього року, а на Гнідавському – менше місяця тому. Використання солі є менш економічно витратним, ніж хлору. Адже сіль «Луцькводоканал» купує у місцевих торгівців, а хлор доводиться везти аж із Донецької області.
У своєму виступі на пан Корчук додав, що його підприємство почало виготовляти бетонні кришки люків, адже почастішали випадки їх крадіжок. Щоправда, люки від «Водоканалу» розміщують не на дорогах, а в зелених зонах. Також очільник цього підприємства зауважив, що луцькі водозабори готові до опалювального сезону.
Наразі на підприємстві обговорюється питання використання колекторів, як у інших містах. Проте пан Корчук зауважив, що іноді досвід інших українських міст є позитивним, а іноді й негативним. 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus