USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Воювати за рідну землю українці вміють», – волинський тероборонівець на псевдо Купол

17 Вересня 2023 08:10
Пан Валентин має позивний Купол – у 1984-1986 роках проходив строкову службу в підрозділі гірсько-штурмового спецпризначення повітрянодесантних військ.

Згодом чоловік понад 20 років служив у правоохоронних органах. Вийшов на пенсію, маючи спеціальне звання підполковника, пишуть на сторінці 100-ї бригади ТрО у Фейсбуці.

25 лютого 20022 року Купол добровольцем став до лав Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони. А за рік, наприкінці лютого 2023-го, дізнавшись, що першим на схід України – під Бахмут – висувається Луцький батальйон, чоловік подав рапорт на переведення в цей бат.
Понад 100 днів пан Валентин та його побратими гідно виконували бойові завдання на пекельно гарячому напрямку. У підсумку не тільки не втратили жодної позиції, а й суттєво просунулися вперед.
Коли ж луцьких тероборонівців уже відвели з-під Бахмута, Купол виявив бажання повернутися в рідний Ковельський батальйон, який веде запеклі бої на Лиманському напрямку.

Читати ще: Із економістів – у бойові медики: історія волинського тероборонівця на псевдо Умка

Боєць має військове звання головного сержанта і стверджує, що його – підполковника за спецзванням – це аніскільки не бентежить.
«Головне – аби кожен з нас добросовісно та ефективно виконував завдання, які перед ним стоять. Я постійно аналізую ситуацію і відчуваю, що на фронті відбуваються позитивні зміни. Зброї стає більше. Вона стає сучаснішою. Нам є чим воювати – а воювати за рідну землю українці вміють. Тож тільки вперед! Тільки Україна! І тільки Перемога!» – впевнено каже Купол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus