USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волейболу – 120! Волинський погляд

9 Лютого 2015 16:37
9 лютого цього року волейбол святкує своє 120-ліття. Саме цього дня у 1895 році тренер Молодіжної християнської організації зі штату Массачусетс Вільям Морган придумав нову командну гру, використавши елементи баскетболу, бейсболу та гандболу. Зараз за найскромнішими підрахунками понад 30 мільйонів людей у світі займаються волейболом.

Популярний «летючий м’яч» і на Волині. Волинські волейболісти розповіли свою історію знайомства з улюбленою грою.

Анна Житовоз, капітан ВК «Континіум-Волинь-Університет»:



«У мене мама волейболістка. З самого дитинства я пам’ятаю себе у залі, як за м’ячами бігала. Цей спорт виховує хороші якості. Для себе я багато дізналася, побачила, навчилася. Волейбол показав мені світ».

Святослав Кравчук, перший заступник міського голови, голова Федерації волейболу Волині:



«Волейбол для мене – це все життя. У 1967-му році у Володимирі-Волинському я починав. Був такий тренер Богдан Юзефович, царство йому небесне, його зараз немає. Він приїхав тренером в ДЮСШ, і ми почали з 9-го класу займатися волейболом. У цю гру я продовжую грати все своє життя. Волейбол дав мені можливість отримати професію, знайти друзів, утвердитися в цьому житті. Все, що я на сьогоднішній день маю, це завдяки моїм батькам і волейболу».

Богуслав Галицький, Заслужений тренер України, головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет»:



«Я з волейболом майже 50 років. Я тренером вже 40 років працюю. Для мене волейбол – це все моє життя. Хочу й надалі займатись цим спортом, готувати команди. Мені приємно, коли наші вихованки грають за збірну України. Моє завдання як тренера - зацікавити дітей займатися цим спортом. В Луцьку зараз 400-500 дівчаток займається волейболом. Зараз і в Ковелі багато діток займається. Ще ми хочемо, щоб у Володимирі-Волинському та Нововолинську підняти волейбол – поділимося спеціалістами. Моє завдання: волейбол повинен мати продовження, а для цього потрібно залучати молодь».

Анна Степанюк, нападник ВК «Континіум-Волинь-Університет»:



«Волейболом займаюсь з п`ятого класу. Так вийшло, що моїми сусідками були сестри Молодцові – Інна та Юля, разом з ними у дворі на майданчику грали. Саме завдяки їм я прийшла у волейбол. Тепер волейбол – це моя робота, захоплення. Я завжди стараюся стрибнути вище своєї голови. Мені потрібно постійно самовдосконалюватися. Попереду ще багато важких, але приємних перемог».

Сергій Обертас, гравець СКФ «Україна»:



«Я з волейболом з 11-ти років, а це вже 27 років стажу. Для мене волейбол – це друзі, велика сім’я. Це і задоволення від гри, від спілкування. Ну і звичайно він допомагає підтримувати фізичну форму, вести здоровий спосіб життя».

Олександр Горєлов, гравець СКФ «Україна»:



«Волейбол дав мені дорогу в життя. Якби не волейбол, можливо, і в Луцьку не жив. Це динамічне життя – нові знайомства, нові люди. Радий, що пограв трохи за луцьку команду «Підшипник». І жінку знайшов на Волині. Вона теж волейболістка.

Анна Галицька, нападник ВК «Континіум-Волинь-Університет»:



«Волейбол – це моє життя. Завдяки спорту моє життя стало яскравіше. Рідко де можна пережити такі емоції, побачити стільки різних країн, нових міст! І навіть коли тобі важко даються ці всі навантаження, заважають травми, ти знаєш заради чого ти працюєш! Про те, як я познайомилась з волейболом, навіть не можу пригадати. Бо в волейболі з самого дитинства, і з м'ячем гралась вже з трьох років!»

Тетяна Яцків, гравець ВК «Континіум-Волинь-Університет», член молодіжної збірної України:



«Волейбол – це така гра, в яку починаєш грати, але вже неможливо закінчити. Моя сестра старша грає волейбол, ми раніше часто обговорювали ігрові моменти, та вона залишилася в Івано-Франківську, а я поїхала до Луцька. На Волині у мене з’явилася ціла команда сестер. Ми разом відповідаємо за поразки і тішимося перемогам».

Анастасія Карасьова, ліберо ВК «Континіум-Волинь-Університет»:



«Волейбол – це життя! Волейбол не може бути його частиною. Ти маєш пірнути у волейбол з головою, тільки тоді ти зможеш відчути справжню красу цього спорту! Бажаю всім навчитися по-справжньому любити волейбол, це вам піде на корить.

Інформаційне агентство «Волинські новини» вітає усіх поціновувачів волейболу. Гравцям бажаємо впевненості у власних силах, командної зіграності, і тисячі маленьких перемог, що неодмінно приведуть великого тріумфу. Тренерам бажаємо, щоб уся їхня праця та старання були винагородженні кубками і медалями. А на глядачів нехай завжди чекає захоплююча, емоційна та інтригуючи гра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus