USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Володимир Лис – про власні враження від фільму «Століття Якова»

1 Жовтня 2016 12:02
«Враження - суперечливі: це не Західне Полісся. Все дуже спрощено, хоча й динамічно», - прокоментував автор українського бестселера Володимир Лис свої враження від фільму Століття Якова. Про це йдеться в матеріалі Волинь 24.

До слова нагадаємо, Століття Якова - це роман відомого волинського письменника. Театральна постановка твору відбулася минулого року. Учора, 30 вересня, відбулася прем'єра фільму за мотивами роману.

«По-перше, зникла мова… Це - не Західне Полісся, це не моє село і навіть не те село, яке там було зазначене - Загоряни. Хоча там і вказано, що це Любомльський район. Вказано, що Загоряни за два кілометри від траси. Та вони на трасі, вони над трасою Любомль-Щацьк. Це моє село Згорани, ті самі Загоряни. Або таке: у нас на Поліссі церкви фарбували. Дерев’яні храми – на Гуцульщині й на Східній Україні... Тому фільм справді тільки за мотивом мого роману».

Володимирові Савовичу сподобалися актори Станіслав Боклан та Роман Луцький, які грали головного героя роману – Якова.

«Що мені сподобалося? Виконавці Якова – Станіслав Боклан і Роман Луцький. Сподобалася виконавиця ролі Зосі. А от Улянки… Розумієте, у мене Улянка написана як дуже юна. Їй тільки виповнюється 17 років… А там - старшого віку. У принципі, для того, хто не читав, хто не знає всіх цих колізій, то фільм досить динамічний», - каже Лис.

На думку письменника, образи Улянки і навіть Якова дуже спрощені. Багато ліній сюжетних змінено.

«За що особливо мені особливо прикро, це за сцену, коли Яків виходить зі зброєю. У мене – з рушницею, там – з якимось обрізом. І він по суті виграє, бо йде Улянка за ним (вже потім вона піде від нього). А тут – він утікає… Це абсолютно не про Якова. Хоча в умовах, які запропонували автор сценарію і режисер, актори Боклан і Луцький, а особливо Боклан, коли виразно дивиться, мовчить – це, можливо, вже актор плану Ступки…».

Свого часу Володимир Лис казав, що переживає, аби у цьому фільмі не було більше Андрія Кокотюхи, ніж Володимира Лиса.

«Звичайно, тут більше Кокотюхи. Це він створив цей сценарій. Там лишилися якісь мої сюжетні мотиви. Щодо образів, то мені сподобалося, як він розширив образ Тимоша Вергуна. Він став майже на одну планку з молодим Яковом. А щодо інших – все дуже спрощено. Хоча за динамікою в принципі він цікавий».

Добре те, що автори фільму не побоялися сцени, де Зося рятує село від польської Армії Крайової, вважає Володимир Лис:

«Але й зауважили, що спочатку напали на польську колонію – і це вже виглядає як помста. Хоч поляки нині пропагують, що армія Крайова зараз взагалі не нападала, вона тільки рятувала. Так що це – теж суперечливий момент».

Нагадаємо, за екранізацію роману, що став однією з кращих історичних драм у сучасній українській літературі, взявся канал «1+1». 30 вересня відбулася прем’єра фільму.

У головних ролях — народний артист України Станіслав Боклан (Яків Мех), артисти Роман Луцький (молодий Яків Мех), Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталія Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій.

Режисером проекту виступив Бата Недич, оператором-постановником — Ігор Іванов.

Автор сценарію – письменник Андрій Кокотюха.

Олена ЛІВІЦЬКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 60
Оля Показати IP 1 Жовтня 2016 12:37
Я не читала роман, алн Дивлячись фільм, сподобалось все! Спочатку трлшки затягутий сюжет трошки нудновато було , а потім не могла відвести погляду! 2 рази сплакнула за фільм. Це означає що взяв за живе. Зараз таких фільмів мало. (Юля, 33 роки, Ковель)
Надія до Оля Показати IP 4 Жовтня 2016 07:49
Прочитайте книгу, вразить ще більше
Едуард до Оля Показати IP 28 Жовтня 2016 10:24
ось ссилочка на скачуваня книги... https://toloka.to/t31953
Едуард до Оля Показати IP 28 Жовтня 2016 10:24
ось ссилочка на скачуваня книги... https://toloka.to/t31953
Киів Показати IP 1 Жовтня 2016 13:59
Фільм вийшов чудовий! Дякую.відірватись від екрану важко "
Дарія Показати IP 1 Жовтня 2016 14:02
Для тих,хто каже про спрощеність. А не треба ускладнювати і "філософствувати'.Зараз для масового глядача,який взагалі не хоче чути про украінське кіно і про літературу треба робити ось такі доступні життєві фільми. А то понакручують, "ні к селу,ні к городу".
Марина до Дарія Показати IP 3 Жовтня 2016 15:21
Даріє, а чого Ви так впевнені, що масовий глядач має споживати лайно замість повноцінного мистецтва? Там не спрощено, там перекручено все так і вихолощено, що половини книги не залишилося!Ё Там дух вирізано! Це не кино, а повний відстій. Жах! Почитайте, будь ласка, роман- він чудовий і читається на одному диханні. З нього можна було створити шедевральне кино, а запаскудили Плюси все повністю. На превеликий жаль для мене... :(
Анонім до Марина Показати IP 3 Жовтня 2016 21:59
Згодна абсолютно!!! Порівняно з книгою кіно вийшло бездарне та нудне!
Ооо Показати IP 1 Жовтня 2016 14:04
Якщо порівнювати книжку і фільм, то однозначно, книжка переважає. Там настільки все детально і мальовничо описано, що фільм і половини того не передає, на мою думку. Хоча і фільм мені сподобався дуже, але книжку прочитати варто!
Сераховичі Показати IP 1 Жовтня 2016 14:08
Раді з того.що появився на екрані якісний украінський продукт.тим більше про не легке життя поліщуків! Шановний Володимире Савовичу!-натхнення Вам і нових не менш захоплюючих творів!
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2016 14:48
Фильм разочаровал.Ужасный фильм, убогая игра актеров,характер героев их переживания, чувства вообще не передали. Много выдуманого. Экранизацией романа это сложно назвать.А роман супер, несколько раз перечитывала.Читается на одном дыхании. Владимиру Лысу низкий поклон за роман.
Варвара до Анонім Показати IP 1 Жовтня 2016 16:51
...цілком згідна...фільм зовсім не дотягує до роману...підписуюсь під кожним словом Аноніма...
Аша Показати IP 1 Жовтня 2016 15:03
Супер фільм, бере за душу
Анна Показати IP 1 Жовтня 2016 15:57
На жаль, не читала роман, проте я виправлю цю прикру помилку. Фільм переглянула на одному подиху. Для мене, як для людини, що виросла на Волині, а зараз проживає в Дніпрі це наче ковток рідного повітря. Я ніби подивилася історію свого діда, який також прожив 100 років, і я плакала. Шкода, що на екрані зовсім не ті Згорани, які я знаю, та менше з тим. А загалом, приємно вражена українським кіноматографом. Дякую, дякую, дякую за українську мову і волинський діалект, костюми і побут.
Євгенія Показати IP 1 Жовтня 2016 16:00
Я в захваті від фільму. Я дивилась його і 30 вересня і сьогодні в повторі. Хоча останнім часом притримувалась думки, що сучасні фільми можна дивитись тільки раз. Другий не цікаво. Я в захваті від одягу акторів. Сорочки, верхній одяг все так, як мені розповідала бабуся. Фільм прекрасний, а від того що він наший - просто гордість. Не зупиняйтесь.
етнолог до Євгенія Показати IP 3 Жовтня 2016 15:31
Після перегляду вистави, найбільше переживав за одяг у фільмі. Якщо вже в Луцьку галичани понакручували, то що ж зроблять у Києві. Але костюмер виявився професіоналом.
тітка до етнолог Показати IP 5 Жовтня 2016 03:54
Ще якби не вліпили до фільму лемківської пісні, то зовсім добре було б...
Варвара Показати IP 1 Жовтня 2016 17:00
...захоплюватись фільмом можуть лише ті, що не читали роману...хоча як на мене, то "Соло для Соломії" Володимира Лиса, ще більш цікавіший роман і передає майже, той самий проміжок часу...панове, не пропускайте книжкову крамничку - там, дійсно, невичерпний скарб, яким не можна не захоплюватись....
43 до Варвара Показати IP 1 Жовтня 2016 20:05
мені навпаки "соло" геть не сподобалось, нудота і купи не вяжеться. А "Століття Якова" - таки шедевр
Мирослава Показати IP 1 Жовтня 2016 17:18
Роман вражає, а фільм справді за мотивами. Тому коли побачила анонс фільму, було цікаво чи зможуть відтворити всі вражаючі сюжети твору, на жаль справді дуже спростили, проте фільм хороший якщо не читати роман. За романом Яків мав більше дітей і кгбісти вбили Зосю і двох дітей на очах старшоі Парасі,вона заховалась за хатою, пожаліли лише немовля хлопчика, а Олька з Яковом іздили в сусіднє село. Люди чатайте роман - то справді шедевр. Боклан - супер актор сьогоднішньоі Украіни, ну і молодь не підвела...В нашій літературі та історіі є де черпати надхнення і сюжети для хорошого кіно.Сподіваємось, що розвиток почався.
Анна Показати IP 1 Жовтня 2016 17:20
Глибока екранізована драма,чудова гра акторів, рідко коли трапляються фільми такого рівня. Прекрасна робота.
Людмила Показати IP 1 Жовтня 2016 17:22
Фільм просто супер.Актори молодці.Перегляну фільм ще раз з задоволеннм.
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2016 17:57
Роман Лиса не читала, але фільм дивилась на одному диханні.Сьогодні ще передивилась. Побільше б таких фільмів про історію конкретних українців. Фільм хо і трагічни й , але приніс купу вражень. Ну а тепер і роман треба прочитати. Не терпиться
Леся Показати IP 1 Жовтня 2016 18:46
Фільм - чудовий. Роман не читала, але після перегляду фільма обов"язково перечитаю. Знайома з творами Володимира Лиса, тому впевнена, що книга - краща. Але, на мою думку, екранізація хороших художніх творів, тим більше, сучасних авторів, поверне українцям статус читаючої нації і хороша книга стане для кожного найкращи подарунком
Ірина Показати IP 1 Жовтня 2016 18:50
На жаль не читала, поки що, роману,найближчим часом виправлю цей недогляд. А от фільм дивилась, може і за мотивами, може і з якимось нюансами, але фільм мені однозначно сподобався. Дуже тішить, що нарешті почали щось знімати своє і про своє, сподобались костюми, гра обох Яковів, і Тимоша... сказати хочеться багато, бо враження не відпускать до тепер, до речі музика к фільмі теж зіграла важливу роль. Знімайте своє, натхнення всім.
Тася Показати IP 1 Жовтня 2016 18:52
Нам зараз як ніколи треба такі фільми. Хай "спрощені", хай "не за сюжетом", та це вже рівень, це вже тягне на ЯКІСНЕ українське кіно. Пропагуймо , підтримуймо своє: чи то книжку, чи то фільми... А загалом, мені екранізація сподобалася... рідко коли фільм може перевершити книжку (згадаймо "Парфумер" , чи "50 відтінків...", чи нехай і ті ж "Сутінки"...) . Адже в голову автора книги режисер не може залізти, кожен інтерпретує по-своєму - це і є мистецтво, як на мене... ...читала, що наступного мають екранізувати "Чорного ворона" Шкляра - чекаю з нетерпінням!
123 Показати IP 1 Жовтня 2016 18:59
В загальному-бомба!, незважаючи , дійсно на слабеньку гру і зовсім абстрактну натуру(прикарпатські пейзажі, штахетник, київські номери на автотранспорті). Але, зрештою - це ж телефільм, а не справді серйозне кіно. Радує сам той факт,що ,нарешті, медійники звернулись до нашого,свого. Хочется, щоб створили справжній фільм.
Руслана Показати IP 1 Жовтня 2016 21:10
Дивилась двічі. Зачепило кожне слово. Плакала.Все сподобалось.З коментарів зрозуміло, що на екрані по - іншому, ніж в книзі, але суть зрозуміла. Роман - шедевр, і фільм для мене шедевр. Любимо українське. Давайте ще.
Ната Показати IP 1 Жовтня 2016 21:12
Нормуль все. Побільше би української історії.
віктор давидюк Показати IP 1 Жовтня 2016 21:27
Розчарування повне. Пропало західне Полісся. Звідкись випливла Лемківщина. Нема Лиса. Є Кокотюха з його романом "Червоний". Почуття викликають тільки його сюжети. Решта - примітивізм і дурне безсоння, трата часу на рекламу. Гра акторів штучна аж примітивна, хоч, може, це й не моя тема.
Ірина до віктор давидюк Показати IP 1 Жовтня 2016 22:24
повністю підтримую Вашу думу, я так чекала виходу фільму..! і на тобі, ледь вистачило сил додивитись до першої реклами, з книжкою ніякого порівняння, тому вирішила не портити собі нерви і не дивитись взагалі, що гра, що сценарій(((, після того дивились серіал (англійське виробництво) в запису до 3-ої години ночі, оце вміють знімати і захопити глядача!!
Ірен Показати IP 1 Жовтня 2016 21:35
Для тих, хто читав роман, цей фільм - убоге і недолуге намагання створити щось цінне. Мільйон нестиково(весь фільм знятий зимою, у фільмі німці напали на польщу зимою, а вязнів луцької тюрми теж чомусь розстріляи зимою). Загалом одні нестиковки. Все надто спрощено, Роман - просто шедевр, а от фільм.... не дотягує ні до чого. Читайте побільше книг. У Лиса є ще чудове "Соло для Соломії". Для тих, хто любить Волинь - саме воно.
Ірина Показати IP 1 Жовтня 2016 22:25
до модератора - відредагуйте "поставновка", це вже якийсь жах, в кожній статті у вас безграмотність
Читач Показати IP 1 Жовтня 2016 22:37
Читала книгу і дивились фільм вме просто чудово, але мені здається , що лис зі своєю дружиною гуменюк надто підсілі на заіжену пластинку поліського села
Ну до Читач Показати IP 3 Жовтня 2016 15:27
А ти напиши щось на тому ж рівні про місто. Кожному своє.
мирослава Показати IP 2 Жовтня 2016 01:32
Прочитаю книгу обовязково.Почуття власноі гідності і кохання до смерті це так бракує нашому часі
Руслані Показати IP 2 Жовтня 2016 06:36
Я теж хотів плакати, тільки сльози мої висохли давно. Від бездарності Кокотюхи і від того, що сам задум, головна сюжетна лінія Лиса спаплюжені до дна. Там важко впізнати письменника. "Модернізована" постановка. Бачте, усе можна міняти. Можна переписати "Кармалюка" і показати, що він був рекетиром. Взути його в берці і дати в руку обріза. Чи вчепити краватку за 200 доларів. Як кому бачиться. Як сказав в інтервю москальські газеті "Новоє время" екс-президент Кучма, точка зрєнія завісіт от места сідєнія. Якщо перефразувати, то точка зору залежить від розуміння тієї епохи і свідомості людини, її інтелекту і внутрішньої культури. Гірко на душі. Петро, журналіст.
Анонім до Руслані Показати IP 2 Жовтня 2016 22:38
Ну не треба так драматизувати,звичайно фільм має недоліки,але не на стільки все погано ,як Ви написали.Позитивне те, що наш кінематограф почав працюватись і братись за такі складні теми.Це вже тішить.
Петро Показати IP 2 Жовтня 2016 07:51
Треба було віддати Лесю Подеревянському. Він би переробив на свого "Павліка Морозова" з участю Миколи Вересня. З сатиричним нахилом і густими елементами сексу. А ще бачу, що тут пишуть "театрали" і "режісьори", які і близько не бачили роману і судять за принципом "я Пастернака нє чітал, но осуждаю" (час гоніння на Бориса Пастернака за роман "Доктор Жіваго").
Галина Показати IP 2 Жовтня 2016 18:06
Величезне задоволення від перегляду фільму! Дуже захоплює сюжет, чудово грають актори.Прекрасно,що кінематограф доносить до глядача історичну суть відомих фактів,а не спотворює уявлення про українців і їх життя, як Зеленський у кварталі.Респект такому чудовому фільму і велика вдячність автору роману Володимиру Лису.
Юля Показати IP 2 Жовтня 2016 19:53
Роман прочитала два тижні тому, отже враження ще свіжі от тому і нестиковки всі око ріжуть та і вухо. Україна наша різна, не лише Київ та Карпати. Хотілось би побачити та почути більше моєї рідної Волині. Але тішить те, що нарешті в нас починають робити щось своє , рідне... Загалом, фільм сподобався.
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2016 22:30
Звичайно книга написана на багато краще.Фільм сподобався,але до роману йому ще далеко,сподіваюсь,що наступний буде кращим.
Не Показати IP 3 Жовтня 2016 10:23
було й раніше бажання читати Лиса, а після цього фільму тим більше. Ще кажуть, що спрощено, та якщо у спрощеному варіанті накручено всього, як вінегрет - тут тобі і польська армія, і німці, і совіти, і повстанці, і наркоманка, і бандюк аферист, і війна на Донбасі, і і якогось біса Улянка вагітна від шаленно коханого Якова виходить заміж за Тиміша, хоча Яків її за руку тягне від вівтаря, а паночка Зося, випещена і ніжна, вагітна від свого чоловіка, якого ніби й любить і з яким потім все життя листується,з якогось дива кидає його і своє звичне життя і преться до Якова в селянську хату, щоб своїми витонченими ручками тягати баняки, годувати свиней, пахати на городі, доїти корів - автор чогось накурився! В фільмі прийомна дочка Якова Ольга така брава молодиця, хоча якщо Якову сто років, а вона народилась коли йому було максимум тридцять, то вона малаб бути сімдесятирічною.Єдине, що сподобалось - дідусь Яків, Зося і пісня Вакарчука.
Марина до Не Показати IP 3 Жовтня 2016 15:26
От то ж то і воно, що у цьому кині-лайні книгу зіпсовано ущент. Книга чудова, герой дуже цілісний, тай на його сотню років дійсно прийшлося усякого, окрім АТО- бо книга вийшла раніше. Я кино не змогла додивитися- зіпсовали всі враження від роману! Ще не зустрічала людину, яка б читала роман і їй не сподобалося б. Хоча до іншіх речей Лиса ставлення в мене суперечливе.
Наталя Показати IP 3 Жовтня 2016 11:38
Фільм не зовсім дотягує до книжки, яка є шедевром, але дякую за те, що подивилася фільм з прекрасними акторами, які розмовляють українською. Упевнена, що багато людей після перегляду прочитають книгу, а вона ой як сильно розширює кругозір!
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2016 14:22
А де в Любомильському районі село Загорани????
там до Анонім Показати IP 3 Жовтня 2016 15:44
там де молоді сучасні хлопці їздять на мотоциклах підмощуючи собі під с..ки смугасті, саморобні килимки, якими в минулому столітті застилали підлоги в хатах, як це робить правнук Якова. Ну ку-ку, чесне слово)))
Юлія Показати IP 3 Жовтня 2016 16:36
Шановні "критики" скажіть мені, чи багато ви у своєму житті бачили фільмів, які перевершили книгу? особисто я не пригадую. по факту: екранізація є досить достойною. це дійсно якісний український продукт. так що давайте краще порадіємо, що на Україна нарешті навчились знімати хороші, україномовні фільми
Сусід Показати IP 3 Жовтня 2016 23:21
Лис це хамовита людина , затоплює сусідів , ображає сусідів , просто неврівноважена людина і що він може толкове написати:
Людмила Показати IP 3 Жовтня 2016 23:33
Мeні книга кращe.Шкода що нe всю пeрeдали на eкранізацію.Фільм сам по собі норм,пісні красиві.Молодці!
Сусіду Показати IP 4 Жовтня 2016 06:13
Не ображайся на Лиса. Лис - відомий усьому світу (як Хемінгуей) письменник, тому йому можна усе. А ти хто? Пересічний громадянин Луцька?
Ой до Сусіду Показати IP 4 Жовтня 2016 10:54
триндець!))) Лис відомий всьму світу, як Хемінгуей))) поїдь хоч в сусіднью Польщу і запитай в першого ліпшого хто такий Лис, а тоді про Хемінгуея не забудь, не кажучи вже "далі на захід". Хіба по діаспорах десь щось чули.
Наталя Показати IP 5 Жовтня 2016 08:26
Беззаперечно справжнє українське кіно, неймовірна музика, чудові актори. Але хто дав вам право так безжально змінити книжку, сюжет, героїв, характери. Пане Володимире, як Ви дозволити так спотворити Ваш Твір?! Жорстоко висмикнуті самі зворушливі миті, до невпізнанності змінені герої і характери. Горда, шляхетна та незалежна Зося, яка свідомо відмовилась від заможного життя, скасувала весілля, приїхала до коханого, Вирішує піти, коли дізнається про вагітність, сама каже про це Якову. - Тут приїжджає як побита собака. Сильний, мужній Яків переконує кохану жінку залишитись. І потім ніколи жодним словом не згадує про це. У фільмі скигля і розмазня, який дорікає жінці байстрям, сам скиглить в корчмі та говорить гадості про дружину, все життя стрибає від однієї до іншої. Спотворено все – кохання, характер, сила духу. А фінал, який поверненням сина на Батьківщину давав надію на майбутнє, спадковість поколінь змінені віртуальними, безликими невідомо звідки взятими родичами. Боляче та прикро за єкранізацію
Як до Наталя Показати IP 5 Жовтня 2016 10:46
як дозволив? та грошей заплатили за дозвіл на екранізацію от і дозволив. У фільмі не видно шаленного кохання Зосі до Якова, такого через яке можна від усього відмовитись і погодитись на рай в шалаші, дуже великий контраст між життям яким вона жила раніше і яке собі обрала свідомо, селянський побут важкий і витончена панночка навряд чи фізично могла б це витримати, та й рівень розвитку, звички, культура інші. Ця сюжетна лінія - суцільна маячня, казочка від дідуся Лиса, а в фільмі просто маячня в квадраті - кидає чоловіка, знаючи що вагітна від нього, потім постійно таємно з ним листується і переживає за нього, то чого, питається, притарабанилась до Якова?
Ліля Показати IP 7 Жовтня 2016 01:16
Фільм чудовий!!! Побільше б таких україномовних фільмів!!! Не могла навіть відірватися!
Люба Кобрин Показати IP 12 Жовтня 2016 21:59
Я надзвичайно вражена фільмом!!! Браво всім- хто причетний до екранізаціі такого шедевру... Обожнюю Володимира Лиса- як розумного талановитого письменника.. Навіть якщо є якісь прогрішення в режисерів...( ми не маєм права судити строго) ... побільше таких фільмів би!!! Дуже вдячна Вам за такий фільм!!! Моі діти з задоволенням передивились зі мною!!! Мільйон разів дякуууууую!!!
Леся Показати IP 19 Жовтня 2016 10:43
Не думала,що так розчарує фільм.Напевне,треба було спочатку дивитися фільм,а потім читати,щоб враження не були такими.Дійсно фільм ЛИШЕ за мотивами роману.Ріже око і вухо невідповідність між романом і фільмом.Але,мабуть,режисер саме так побачив...На мою думку фільм варто було б назвати інакше,бо це лише віддалено нагадує Століття Якова...Я була впевнена ,що реакція читачів і глядачів буде саме такою.Роман однозначно в сотні разів цікавіший, відірватися неможливо .А фільм ... Як то кажуть:на любителя
ОКСАНА Показати IP 22 Жовтня 2016 12:13
Книгу нe читала, фільм додивлювалася до 2-оіі ночі, нe могла заснути...Погоджуюсь що багато в чому і гра акторів слабeнька і костюми, алe ж, нарeшті, наша з вами історія бeз прикрас....При любій владі і сeрeд своііх є оборотні і сeрeд чужих щирі люди. Дужe нагадує мeні про тe що розказувала моя бабуся і про поляків, і про бандeрівців, і про голод у Корeцькому районі за часів радянськоіі влади, в той час як у нас в Гощанському районі Рівн. обл. голоду й нe було....Алe ж цe кіно про нас, про УКРАІІНУ, про кохання.....Цe добрe що почали фільми такі знімати. Моіі хлопці(8,10років) на ранок самі прибігли додивлюватись осанню сeрію.Ось так я з ними й чоловіком доплакала цeй фільм)))....Творіть, вдосконалюйтeсь, алe нe спиняйтeсь.
Олексадр Показати IP 18 Грудня 2016 22:41
Не так давно переглянув драму на дві дії "Століття Якова " в постановці Волинського театру,був дуже зворушений .Сьогодні переглянув фільм -надзвичайно емоційно та переконливо ,відображаються події Волинького села про які я чув з розповідей свого діда .Тепер почитаю книгу ... Дякую Володимиру Лису !!!!
софія вишиванка Показати IP 16 Січня 2017 21:10
на волині не так розмовляли, не так співали, не так вдівались. чудо горохове , а не кіно. ВОЛИНЬ НЕ ГУЦУЛЬЩИНА. актори кривляються, а не грають. режисеру два бали. хоча він заробляв гроші напевно, а не кіно знімав. обідно. все пересрали. Володимиру Лису велике спасибі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus