USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Володимир-Волинські посадовці мало не посварились через білорусів. Арбітрами стали депутати

24 Жовтня 2008 09:20
Під час сесії Володимир-Волинської районної ради, постало питання про три тисячі гривень, які можна виділити на святкування Дня сільського господарства. Про це 24 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Голова РДА Юрій Михалець відстоював позицію витрат коштів для приїзду творчого колективу із Білорусі. Голова райради Андрій Оніщук вважав за потрібне «витратити кошти на власну культуру».
Під час сесії районної ради прийняли рішення виділити на культуру району чотири тисячі гривень. Проте, внаслідок перевиконання бюджету, була висунута пропозиція додати до цієї цифри ще 3 тисячі гривень. Гроші призначались для святкування Дня сільського господарства. І тут почалися суперечки щодо того, як саме відзначити: із запрошенням білорусів чи організацією тільки українського концерту.
Юрій Михалець доводив присутнім депутатам необхідність виділення відділу культури трьох тисяч «для організації прийому колективу із Білорусі». Він доводив свої судження аргументами щодо пишного прийому білорусами українських колективів.
Андрій Оніщук навпаки вважав, що краще «витратити кошти на власну культуру, зробити концерт самим, пошити костюми». Він додав, що гроші «виділять так, і так», але тільки «або на те, або на те». Обурений пан Михалець заявив: «От якби тут були росіян, то ви б говорили по-іншому». Пан Оніщук відповів: «Тут депутати українські».
Зрештою, провели голосування: із 40 присутніх депутатів, 13 проголосувало за варіант Голови РДА, 22 – за версію Голови районної ради. Жодне рішення правочинним не стало.
Після тривалих дискусій депутати вирішили не сваритись і виділити відділу культури (до чотирьох тисяч) ще 3 тисячі гривень. Відділ кільтури сам вирішуватиме, куди витратити кошти. Як зауважила начальник фінуправління РДА Олена Бондарук «зміст заходу в бюджеті не прописаний».
Остаточне, підтримане депутатами рішення, голова райради озвучив так: «всього ми виділяємо 7 тисяч гривень. Три тисячі для святкування Дня сільського господарства розглянемо на профільній комісії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus