USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Володимир-Волинський район – за децентралізацію

31 Березня 2017 11:16
Форум «Децентралізація – шлях до розвитку громад» зібрав понад 100 представників органів місцевого самоврядування у Володимирі-Волинському 30 березня, інформують у прес-службі нардепа Ігоря Гузя.

Це вже другий Форум, який продемонстрував досить успішну динаміку розвитку. За словами менеджера Програми USAID РАДА Ігоря Парасюка, він є дієвим комунікаційним майданчиком для обговорення важливих питань, від яких залежить сталий розвиток регіону.

Консультант Офісу реформ Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Валентин Малиновський наголосив, що 2017 рік є ключовим для реформи децентралізації. Фахівець розповів про переваги реформи, якої «Україна чекала понад 20 років», зокрема – про можливість відновлення ключових селищ та містечок, які були створені ще в 40-х роках минулого століття.

Народний депутат України Ігор Гузь, з ініціативи якого відбувся Форум, коротко проаналізував ситуацію з об’єднанням громад в окрузі. На його думку, чим більша громада, тим більше коштів отримає. І він разом з командою всіляко сприяє пришвидшенню об'єднання громад.

«Моя філософія децентралізація така – до завершення року потрібно стовідсотково об’єднатися всім громадам. Кожна громада має мати свою стратегію розвитку, і не на папері, і люди мають знати цю стратегію. Також громада повинна формувати своє обличчя і презентувати свій потенціал країні та світу, використовуючи всі можливості. Ще один важливий аспект – комунікація, навчання, переймання досвіду», - наголосив він, та висловив сподівання, що цей процес пришвидшиться, адже 14 березня парламент проголосував за багатостраждальний децентралізаційний законопроект №5520, що дасть можливість об'єднатися в одну громаду двом населеним пунктам з різних районів.
Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур переконаний, що реформа потрібна, і польська сторона готова ділитися досвідом та долучатися до втілення різних ініціатив в рамках децентралізації.
«Мають прийти нові молоді люди і нові технології. Але куди вони мають прийти? У стару сільрадівську структуру? Тому треба змінювати підходи.

Треба дискувати, думати над тим, яке відповідальне управління має громада сформувати. Має настати етап збільшення доходів ОТГ, змінити систему дотування», - зауважив консультант Офісу реформ Волинського Регіонального відділення Асоціації міст України Василь Гром.

Голова Зимнівської ОТГ В'ячеслав Католик поділився досвідом в об'єднанні, адже їхня громада є однією із перших, яка об'єдналася і працюють на результат.

Захід відбувається за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна, що впроваджується Фонд Східна Європа за підтримки громадської організації Internews Ukraine.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus